Palivere turismi- ja tervisespordikeskus sai 40 000 eurot toetust

Suusataja Paliveres. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kultuuriministeerium toetas 23 maakondlikku tervisespordikeskust kokku 600 000 euro eest. Sellest 40 000 eurot sai Palivere turismi- ja tervisespordikeskus, et rajada uued suusarajad- ja mäekeskuse lumetussüsteemid.

Kultuuriministeerium toetab aastas spordikeskusi 40 000 euroga ühe maakonna kohta. Summa jaguneb maakonnas ühe või kahe tervisespordikeskuse vahel. Seetõttu kõige suurem võimalik toetussumma on 40 000 eurot.

Toetuse eesmärk on välja arendada üle-eestiline mitmekülgset liikumisharrastust võimaldavate regionaalsete tervisespordikeskuste võrgustik. Toetusperioodi lõpuks peavad toetatud tervisespordikeskustes olema rajatud valgustatud liikumisrajad ja loodud kunstlume tootmise võimekus.

Riigi toel arendatakse igas maakonnas välja kuni kaks keskust, mis pakuvad aastaringselt mitmekesiseid võimalusi tegeleda liikumisharrastustega vabas õhus ning seda tasuta.

Ka järgmisel aastal saavad regionaalsed tervisespordikeskused samadel tingimustel toetust nii, et 2023. aastaks oleks igas maakonnas kuni kaks tervisespordikeskust, kus ka lumevaestel talvedel saab suusatada valgustatud kunstlumeradadel.

Samuti arendatakse toetust saavates tervisespordikeskustes välja uusi liikumisharrastuse võimalusi, näiteks rajatakse mäesuusanõlvi, discgolfi väljakuid, pumptrack-radu, jalgpalligolfi väljakuid.

Sama summa eest on plaanis parandada ka Kuressaare tervisepargis talispordi harrastamise tingimusi, Põltsamaal arendatakse sama summa eest Kuningamäe tervisespordikeskuse seniseid liikumisvõimalusi ja Pärnumaale Reiu-Raekülla tekitatakse 40 000 euroga kõikide võimalustega suusarada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments