Risti saab uue bussijaama

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taivo Kaus. Foto: Urmas Lauri
Lääne-Nigula vallavanema kohusetäitja Taivo Kaus. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vald sai 174 000 eurot toetust, et ehitada Ristile uus bussijaam ja paigaldada tee äärde kümme uut ootepaviljoni.

Lääne-Nigula vallavanema kohusetäitja Taivo Kaus ütles, et Risti bussijaam lammutatakse maha ja ehitatakse uus – köetav hoone koos WC ja varjualusega õues ning jalgrattahoidla.

Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maantee äärde paigaldatakse selle raha eest ka kümme uut bussiootepaviljoni. Kausi sõnul on senised palkmajakesed hakanud mädanema. „Püsti veel püsivad, aga alumised palgid on läbi,” ütles Kaus.

Uued ootepaviljonid tulevad läbipaistvad, mitte enam palkidest. Kavas on paigaldada mõned uued paviljonid ka kohtadesse, kus neid praegu ei ole, näiteks Jaaknasse.

Kausi sõnul peaks uus bussijaam ja paviljonid aasta lõpuks valmis olema.

Lääne-Nigula vald sai toetuse maakondliku arengu ehk MATA-programmist, mis jagab raha objektidele, mis on tähtsad kogu maakonna jaoks. Osa raha paneb vald ise. Paviljonid ja Risti uus bussijaam maksavad kokku 245 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Õnne Mättik
3 aastat tagasi

Kindlasti on see tore ettevõtmine, see uue ootepaviljoni ehitamine, aga nii armast pilti kui vanas on pole ma Eestis kuskil mujal näinud!

Tore uudis
3 aastat tagasi

muidugi- tundub, et Jüri Otti kriitika volikogus ja ettepanekud Risti poe ümbruse korrastamiseks on lõpuks ikkagi otsustajateni jõudnud. Võttis ilmatu hulk aega, nagu võitlus tuuleveskitega.

Naljakoht
2 aastat tagasi
Reply to  Tore uudis

No näed , Ott ise siia kommenteerima roninud. Aga Ott on nagu Mongoolia- tema ei mõjuta teisi ja temast endast ei sõltu kah midagi.

Valdo
3 aastat tagasi

Tore uudis!

Oot-oot-oot
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Tore uudis jah, nüüd saab aia taga kohe kempsus käia. Ei tea kas paprerullid ka seal, või peab ise kaasa võtma.