Anvar Samost: riigijuhte ei saa lasta Facebooki ära eksida

Anvar Samost. Foto: erakogu

Sotsiaalmeedia näib küll kohana, kus kõik on kohal, kuid tegelikkus on täiesti teistsugune: ärilistel motiividel toimiv läbipaistmatu kogum mulle. Seetõttu ei sobi see ka avalikuks kommunikatsiooniks.

Paljusid meediaettevõtteid on mingil hetkel tabanud ebameeldiv üllatus külastusstatistika järsu vähenemise näol, mille põhjuseks on USA sotsiaalmeediamonopoli Facebook kaudu tuleva liikluse äralangemine. Kel juhtus see aastal 2014, kel alles 2018, kuid põhimõtteliselt oli skeem alati sama: sa võid pikaajalise tööga koguda suure hulga jälgijaid, kuid kui Facebook algoritmi muudab või algoritm suure liiklusega võõras keeles veebilehel tema meelest ärile sarnaneva tegevuse tuvastab, tuleb edasise liikluse eest hakata raha maksma.

Muide, samamoodi on juhtunud ka mõne populaarse Ee

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahur Reed, saarlane
3 aastat tagasi

Mina töötan tootmisettevõttes.
1) Tööajal on töötajatel keelatud sotsiaalmeedia kasutamine.
2) Igal ajal on töötajatel tööga seotud informatsiooni levitamine sotsiaalmeedias keelatud.

See 1+2 on isegi lihtsam, kui mingi “2+2” reegel aga riigijuhid elavad täiesti omas maailmas omade reeglite järgi. Täiesti ajuvaba on aga praeguse Vabariigi Presidendi avalik tegevus – plirtsun, plärtsun, vihkan, suusatan, noomin, vaikin, reisin ja… …ja uuele ringile.

K.s
3 aastat tagasi

no aga mis teha kui see kana meil seal õrrel teistmoodi ei oska…

jamps
3 aastat tagasi

irw, ja mis seal vahet on kui sildam teeb rõõmuga punast intervjuud eu või reformierakonna promomiseks. viimatine merike saksaga. täna hakkas sildam otseeetris isegi samostiga vaidlema … ei ole , refierakond hoopis räägib õiget juttu ja kaka on selle juures veel eriti õilis.