Kiik: piirangute leevendamine jääb aprilli lõppu või maisse

Mais võivad piirangud taas leeveneda. Fotol möödunud aasta eriolukorra lõpp. Foto: Arvo Tarmula

ERR kirjutas, et nakatumiskordaja R on langenud alla 1, mistõttu juhul, kui ka muud näitajad paranevad, on lootust piirangute leevendamiseks umbes kuu aja pärast, ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

„Piirangute leevendamine on realistlik kevade teises pooles, aprilli lõpus või maikuus,“ ütles Kiik.

Eesti üldine nakatumisnäit on möödunud nädalaga võrreldes kerges languses. Haiglas on aga endiselt umbes 700 patsienti, mida on väga palju. Tavavoodikohtadest on hõivatud praegu 79 protsenti ja kõige kõrgema taseme intensiivravikohtadest 81 protsenti.

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno ütles, et kuu aja pärast võiks Eestis olla juba 350 000 inimest vaktsineeritud, suvel võiks see number jõuda 650 000-ni.

Lanno ütles, et piirangute kaotamine või leevendamine loob samas võimaluse, et järgneb teatav nakatumise tõus, mistõttu soovitab ta igast leevendusest kohe mitte kinni haarama tõtata. Vastasel korral võivad taas uued piirangud tulla, mis tekitavad ühiskonnas trotsi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
3 aastat tagasi

1.september algab kool, aga mai, juuni, juuli, kuni 15 august lockdown täielik ja inimesed ei tohi toidupoodi ka minna.. Õigupoolest ei saa ja kuna kõik kauplused suletud ja sõita tohivad ainult PPA masinad ja Päästeamet…
Areneb kannibalism ehk inimesesöömine
Sõjavägi on tänaval kontrollimas, lahingpadrunid rauas ja relva on lubatud kasutada oma äranägemise järele.

Harald joob täna
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Kes seadust rikub saab kohe peksa või? Millega sa tahad mind togida? Toikaga, või torgata siili okkaga?

Ettenägelik
3 aastat tagasi

Ei usu seda. Käige praegu tahalinns ja vaadake mis kogunemised tänavatel ja grillimised aedades on.
Nädalapärast on kaka üle Eestimaa punane ja protsent 20+

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Ettenägelik

No ega selles numbris asi pole. Poliitik ütleb, et piiranguid leevendatakse, sest soojaks läheb, siis ei suuda neid grillipidusid keegi enam kontrollida piisavalt. Kas valitsus tahab näidata ennast nõrgana? Vaevalt. Ministreid võite ju rumalaks pidada, aga kindlasti on see avaldus ikka mingi mõttega tehtud.