Nõva kohtuasjad tühjendavad valla rahakotti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kool on hädas haridusministeeriumi tehtud ettekirjutuste täitmisega, kuigi tähtaegu on korduvalt pikendatud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Nõva kool. Foto: Malle-Liisa Raigla

Nõva kooli kohtuasjad on neelanud Lääne-Nigula valla eelarvest üle 26 000 euro.

„Summa on arvestatav, aga esimese hooga ütleks, et väga hull ei ole,” ütles Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Neeme Suur kolmapäeval Lääne Elule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jälgija
3 aastat tagasi

Imelik, oma vald käib kohut oma kooliga? Kas nii suur ükskõiksus oma inimeste vastu. Kas see ongi elamine Eesti Vabariigis, meie riigis

juutuuber
3 aastat tagasi

Tean, et seal on ikka kõik koos juba, sh need kompensatsioonisummad, millest osa laekus valla eelarvesse tagasi. Ühes kohtuasjas esindab esindab lapsevanemaid Nõva Koolikogukond, kellel aga puudub kehtiv juhatus, võimalik, et see kohtuasi lõppeb ära, nii väideti mulle volikogust.

Unista edasi
3 aastat tagasi
Reply to  juutuuber

Mikk!

hmmm
3 aastat tagasi
Reply to  juutuuber

naistega saunalaval?

Erapooletu Nõvakas
3 aastat tagasi
Reply to  hmmm

Oled või?

Tundub
3 aastat tagasi
Reply to  hmmm

et tegu on volinikuga, kellele võib ükskõik, mis pada ajada, rahustuseks, et õigel kohal käetõstmine garanteeritud oleks. selliste lugulaulude kohta vahel küsimusi kah küsid või see ei ole valimisliidus tavaks?

Nimi
3 aastat tagasi

Vallal on vist praegugi nõvakatega mingi 2 või koguni 3 kohtuasja pooleli. Mis kulud, kahjuhüvitised, kompromissimaksed jms. sealt veel tulemas on?

tõehetk
3 aastat tagasi

Kui Lääne-Nigula vald nii jõuliselt nõvakatest pidevalt üle ei sõidaks ei peaks ka kohtute uksi kääksutamas käima. Mõttekoht vallale.

Lehmus
3 aastat tagasi

Nõva on küll ilus koht, aga praegu lohiseb nagu mingisugune laip sellel vallal järel. Võtke ometi midagi ette!

Pigem
3 aastat tagasi
Reply to  Lehmus

ainus piirkond, kus ei lasta vallal endale pähe istuda ning täis lasta. Kui oleks rohkem selliseid, küll siis ka kohalikega rohkem arvestataks. Tuulikud on teine hea näide, eks näis, kuidas nendega areneb.

Ei noh
3 aastat tagasi

Arvan, et esialgu pakutud summale võib julgelt ühe nulli otsa kirjutada, kui arvata sisse Kallase jutimise all valla pankrott, Kilgi panlrott – kokku üle 100 tuhande. Ebaseaduslikult vallandatud direktor ja õpetajad ja siis veel nipe- näpet…
Kõik see on läinud liitumisrahadest ja rahva rahakotist + mainekahju ja ühe ilusa paiga ära solkimine, kuhu noortel peredel enam asja ei ole.

Lääne Nigula Ilus Elu
3 aastat tagasi

Lisama peab ka direktori palga, seda on makstud 2,5 aastat, 30 x 1600 = 48000, lisaks maksud.
Ja tulemus on? Raha ligi selliseid juhte küll lasta ei tohi.

Ka see ei ole täielik
3 aastat tagasi

Lepingud oma firmadega jms. tegevus tuleb selle “direktori” palgale liita ja summad siis palju suuemad.

Arvamus
3 aastat tagasi

Mis ka see õige summa on, see kulutus oleks jäänud olemata, kui kohe algul oleks Nõvakad laua taha võetud arutama, et kuidas edasi? See oleks olnud kõikidele osapooltele kasulikum selle asemel, et neile Taebla kantslist nende tulevikku hakata ette kuulutama.

eks ta ole
3 aastat tagasi
Reply to  Arvamus

jah, kindlasti tegi kulutusi ka teine pool, ega nendegi advokaadid odavad polnud. kui see raha oleks kooli arendamisse suunatud, lapsevanemaid kaasates ja mõnikord ka kuulates, oleks praegu ilmselt Nõva väike musterkool, kuhu tahaksid kõik oma lapsi panna 🙂

Huvitav
3 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Kas ajakirjanikku see lapsevanemate pool ei huvitagi? On meil ikka tegemist “ajakirjandusega” klassikalises mõttes, et nagu peaks kõiki osapooli kuulama? Või on Lääne Elu vaid valla propagandakanal?

Kurb tõde
3 aastat tagasi

Oletatavasti kulus ca 2/3 summast Kallase poolt sms-i teel vallandamiste klaarimiseks.

Nimi
3 aastat tagasi
Reply to  Kurb tõde

26000-st küll. Kuid siis oli veel ka see paari aasta tagune kohtuasi ning ka see ju lõppes kompromissiga. Ei taha uskuda, et Tallijna advokaadibürood neid asju nii odavalt ajavad.

Taavet ja Koljat
3 aastat tagasi

S.t. Nõvakad ja Lääne-Nigula vallavalitsus.