Raamatukogud teenindavad ainult kontaktivabalt

Raamatukogust saab raamatud kätte raamatukapi kaudu. Foto: Arvo Tarmula

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks teenindavad kõik Läänemaa raamatukogud ainult kontaktivabalt. Laenutuspunkt sotsiaalmajas on suletud.

Läänemaa keskraamatukogu raamatukogud teenindavad lugejaid tänasest vaid kontaktivabalt esmaspäevast reedeni tavapärastel aegadel, laupäeviti raamatukogud ei tööta.

Kontaktivabaks laenutamiseks tuleb soovitud kirjandus ette tellida kas e-posti või telefoni teel või veebis. Iseteenindusse saab sisse logida ID-kaardi või raamatukoguhoidja tehtud paroolidega, mobiil-ID ei tööta.

Keskraamatukogust laenutatud kirjandust saab kätte raamatukapist, mis asub kultuurikeskuse Posti tänava poolses küljes. Raamatukapi teenust pakub
soovijatele ka lasteraamatukogu.

Asuküla, Ridala, Uuemõisa ja lasteraamatukogust saab tellitud kirjanduse kätte raamatukogu uste juures asuvatelt laudadelt.

Raamatud saab tagastada raamatukogude juures asuvatesse tagastuskastidesse.

Lisaks kontaktivabale laenutamisele pakub raamatukogu koduteenindust, võimalust saata raamatud pakiautomaatidesse üle Eesti, vastab päringutele, tellib raamatuid RVLi teel, samuti saab raamatukogus paljundada nii, et koopiad edastatakse kontaktivabalt või e-posti teel.

Avalikule internetiarvutile on juurdepääs kõigis raamatukogudes välja arvatud Posti 3 hoones.

Ka Lääne-Nigula valla raamatukogud lähevad 15. märtsist üle kontaktivabale laenutamisele. Selline laenutamise viis oli eelmise aasta kevadel koroonakriisi ajal kasutusel.

Kõik raamatukogud töötavad oma igapäevastel lahtiolekuaegadel ja on lugemishuvilistele kättesaadavad nii telefoni kui e-kirja teel. Raamatusoov tuleb edastada raamatukogu töötajale ja kokku leppida raamatule järgi tulemine. Raamatud tuleb tagastada tagastuskasti.

Taebla, Risti, Oru ja Nõva raamatukogud ei vahenda kontaktivaba laenutuse perioodil postiteenust, seega ei saa sealt kätte ka tellitud pakke.  Rõude ja Martna raamatukogud väljastavad postipakke väljaspool raamatukogude tööruume kokkuleppel raamatukogu töötajaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marts
3 aastat tagasi

Aga kui ma ei oska raamatukappi ja tagastuskasti kasutada??????

tuleb kasuks
3 aastat tagasi
Reply to  Marts

, siis tuleb õppida kasutama.

Marts
3 aastat tagasi
Reply to  tuleb kasuks

Jah, sul on õigus, ega muud üle ei jää.