Politsei saab volitused koroonapiirangute eirajaid karistada

Kaks politseipatrulli sõitsid esmaspäeval Kuuse tänavale, kus nähti relvaga meest. Arvo Tarmula
Politsei saab õigusi juurde. Arvo Tarmula

Sotsiaalministeerium esitas kooskõlastamiseks eelnõu, mis annab edaspidi terviseameti kõrval ka politseile õiguse määrata karistusi epideemia ajal kehtestatud piirangute rikkujatele, kirjutas ERR.

„Nakkushaiguse epideemilise leviku ajal ei ole võimalik, et terviseamet menetleks kõiki väärtegusid ise. Senise töökorralduse kohaselt kogub politsei- ja piirivalveamet riikliku järelevalve raames andmed rikkumise kohta ning annab need terviseametile edasi väärteomenetluse alustamise otsustamiseks ja menetlemiseks. See on töömahukas ja ei ole tõhus. PPA peab saama kohapeal lahendada lihtsamaid juhtumeid (eelkõige kiirmenetluses) ning määrata rikkujatele karistusi,” seisab eelnõu seletuskirjas.

Vajadust muuta senist korda, kus maskikandmise järelevalve tegemisel on karistamise õigus ainult terviseametil, on sel nädalal tunnistanud nii peaminister Kaja Kallas (RE) kui ka tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Voroona
3 aastat tagasi

2 asja on päris kindlad- mõni ei usu,et elekter tapab ja ajab sõrmed ikka seinakontakti.Selliseid ei huvita kümned tuhanded haiged ega valitsuse nõuded haiguse pidurdamiseks- maske ei kanna nad põhimõtte pärast.Teiseks ei viitsi politsei iial rikkujaid trahvida, sest on kuupalk ju ning milleks siis ennast ja teisi ärritada…

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Voroona

kui mask reaalselt aitaks sind, siis poleks seda viirust juba ammu maailmas

aga
3 aastat tagasi

mida te siis tahate ? Laseme kõik vabaks,võtame piirangud maha, ei kanna maske ja siis….. karjub rahvas jälle, et midagi ei tehta.Meil ei ole tavaolukord.Kriis on. On seda nii raske mõista ja on siis vaja lollusi kommenteerida….

Seda et
3 aastat tagasi

Millal on saabumas koroona vanglad? Millal on vaktsiinist keeldumine suurem kuritegu kui tapmine? Kas suhtevägivald on võrdväärne maski mitte kandmisega? Need on küsimused millele nõuan vastuseid!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Seda et

See on teil küll õige küsimus, et vaktsiini hakatakse vägisi peale suruma, missiis et kaduvväike inimesi sellesse sureb, see pole oluline. Praegu salvestage mälestuseks meie poliitikute ja igasuguste ravimiameti tegelaste ütlused, kus nad väidavad, et vaktsineerimine ei muutu kunagi kohustuslikuks. Varsti söövad omi sõnu

Ikka
3 aastat tagasi

ainult kurjad sönumid refide valitsemise ajal.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi

Väga hea. Aega mööda hakkavad kõnnima linnas koeraga ja küsida viide – kas oled kaitsesüstimine tehtud? Ei ole? Vat sulle siis 100 evro rahatrahv! Konstantin Päts ajal olid lontrusemajad – oled töötu? Säh sulle sinna üks asta karistud. Ei taha õigesti hääletada? Säh sulle 2 nadalat aresti politsei kambris! Paistab, et need lõbusad ajad varsti on eesti tagasi. Mis asja?! Koronaviirus ju!

Kas
3 aastat tagasi

Politseil kästakse põhiseadust rikkuda? Lambad karjas.

Sass S
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

Palati uks lahti ja jälle arvuti kallal ?

aa mis
3 aastat tagasi
Reply to  Sass S

mida ta valesti kirjutas?

Agu
3 aastat tagasi

Tahan ka sellist karistust enda kogusse. Mida peab täpsemalt tegema, et koroonakaristust saada?

töll
3 aastat tagasi

haiglasse ja seal vastav inspektor teeb anaaal noomituse mis meelde jääb. Miks on vaja lolli mängida ja ringi tuiata kui see lollakas haigus on igalpool.

Nojah,aga
3 aastat tagasi
Reply to  töll

mis haigus see on? Mida ta teeb?

Silde panfiilovkast
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah,aga

See on hiina meditsiin. Anaalravi