Erkki Bahovski: Donald Trumpi naasmine

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Poliitiline ajalugu on näidanud eredalt, et poliitikud, kelle karjääri peeti lõppenuks, on naasnud poliitilisele näitelavale. Nii, nagu fööniks tõuseb tuhast.

Näiteks Vladimir Iljitš Lenin arvas ka ise, et pärast eksiili sattumist 1905. aasta Vene revolutsiooni järel ei näe tema oma eluajal uut Vene revolutsiooni. Aga Esimese maailmasõja ja Saksa kindralstaabi (kes saatis Lenini eksiilist tagasi Venemaale) abiga tõusis Lenin Venemaa etteotsa.

Adolf Hitleri poliitilisel karjääril arvati olevat kriips peal pärast ebaõnnestunud 1923. aasta õlleputši, mille tagajärjel Hitler vangi pisteti ja tal avalikult esineda keelati. Kümme aastat hiljem oli ta Saksamaa kantsler.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Sakslased saatsid Lenini eksiilist tagasi Venemaale,nüüd tahtsid Navalnõiga sama trikki korrata aga näe lollid venelased panid selle õilsa mehe plate peale ?
Mis puutub Trumpi siis ta võib meile meeldida või mitte aga Ameerikas on tal tugev toetajaskond ja see onngi võimul olevate vanakeste hirmu põhjus !
Kui kuskil ca 40 aastat tagasi ütlesin oma tuttavatele – kõik impeeriumid on maailmas mingi aja jooksul lagunenud ja pole see NSVL ka mingi igavene moodustis ! Sõbrad naersid aga ei läinud kümmet aastatki !

???
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Ja nüüd arvad, et Ameerika laguneb…?

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi
Reply to  ???

Mitte ei lagune kuid liigub allakäigu trepil ja praegune juhtkond ainult kiirendab seda,tõele au andes pani selle allakäigu liikuma Trump !

Merike
3 aastat tagasi

Vasak-äärmuslasest populist võrdsustab Trumpi ja Hitleri ja Lenini…no on ikka jälgid tüübid need liba-liberaalid!

Agu
3 aastat tagasi

Ootan Trumpi tagasi või vähemalt sama tõhusat ja tugevat persooni!

jamps
3 aastat tagasi

trumpi on teiesugustele vaja, kasvõi hirmuks … vaadake siin praegu kuidas see tilulilu euroopa maadleb tühipalja koroonaga isegi nagu viimane äpu. endal pole isegi ühtki tehast, millega midagi toota. samostil täiesti õigus paralleele võrrelda … ja selline möggakamp räägib mingist nato artiklist 5.

Pill Keits
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Pfizeri tehas on täiesti olemas. Belgia väikelinnas Puursis toodetakse aastaga 1,3 miljardit doosi. Põmst peaks jätkuma EL-s kõigile 2 doosi ja jääb ülegi.

Soo Kvoot
3 aastat tagasi
Reply to  Pill Keits

Aga Eestis toodetakse see-eest sotsiaalteadlasi nagu Vändras saelaudu. Varsti pole neid enam kuhugi panna.Rahuldame kogu Maa 7 miljardi elaniku vajadused ja saadame ka Marsile külakostiks.

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Pill Keits

ole pill küll, aga pfizer on ikka ämericä oma. olgu ta või puursis või burgundias.