18

Liitlaste lennukid lendavad vabariigi aastapäeval ka üle Haapsalu

Avatar

BNS

Liitlaste lennukid lendavad vabariigi aastapäeva puhul üle seitsme Eesti linna. Urmas Lauri

Eesti ja liitlaste lennuvahendid teevad vabariigi aastapäeval puhul ülelennu üheksa linna kohal. Ülelennud on planeeritud toimuma üle Tallinna, Haapsalu, Kärdla, Kuressaare, Pärnu, Viljandi, Tartu, Paide ja Rakvere ning mitte madalamalt kui 300 meetrit.

Haapsalu piiskopilinnusest lendab kell 12.20 üle Eesti transpordilennuk M-28.

24. veebruaril algusega kell 12.20 lendavad Eesti ja NATO liitlaste õhujõudude lennuvahendid pooleteise tunni vältel erinevate Eesti linnade kohal. Lennukid alustavad ülelende samaaegselt, kuid eri alguspunktidest.

Ülelennul osalevad Eesti õhuväe õppereaktiivlennukid L-39 ja transpordilennuk M-28, Saksa õhuturbe hävitajad Eurofighter Typhoon Ämari lennubaasist, Itaalia õhuturbe üksuse hävitajad Eurofighter Typhoon Šiauliai lennubaasist ja USA õhujõudude neli hävitajat F-15, mida on saatmas kaks tankurlennukid KC-135 Ühendkuningriigi Lakenheath lennubaasist.

Sobiva ilma korral lendab Eesti õhuväe kopter Robinson R-44 koos Eesti lipuga 24. veebruari hommikul kell 10.15 paiku üle Vabaduse väljaku.

Tallinna Vabaduse väljakust lendavad kella 13.11 ajal üle Eesti transpordilennuk M-28, kella 13.20 ajal kaks Itaalia hävitajat Eurofighter Typhoon,  kella13.35 ajal kaks Eesti õppereaktiivlennukit L-39, kell 13.41 neli USA hävitaja F-15 ja kaks tankurlennukit KC135 ning kell 14.04 kaks Saksamaa hävitajat  Eurofighter Typhoon.

Kärdla keskväljakust lendavad kell 13.10 üle kaks Saksamaa hävitajat  Eurofighter Typhoon, kell 13.30 kaks Itaalia hävitajat Eurofighter Typhoon ning kell 13.51 kaks USA hävitaja F-15.

Kuressaare lossist lendavad kell 13 üle neli USA hävitaja F-15 ja kaks tankurlennukit KC135, kell 13.19 kaks Saksamaa hävitajat  Eurofighter Typhoon ning kell 13.40 kaks Itaalia hävitajat Eurofighter Typhoon.

Pärnus lendavad Pärnu jõe ja Sauga jõe ühinemiskohast kell 12.35 üle Eesti transpordilennuk M-28, kell 12.50 kaks Eesti õppereaktiivlennukit L-39, kell 13.10 kaks Saksamaa hävitajat  Eurofighter Typhoon ning kell 13.50 kaks Itaalia hävitajat Eurofighter Typhoon.

Viljandi järve keskosast sooritavad kell 13 ülelennu kaks Eesti õppereaktiivlennukit L-39, kell 13.15 neli USA hävitaja F-15 ja kaks tankurlennukit KC135, kell 13.15 kaks Saksamaa hävitajat  Eurofighter Typhoon ning kell 13.55 kaks Itaalia hävitajat Eurofighter Typhoon.

Tartu Kaarsillast lendavad kell 13 üle kaks Itaalia hävitajat Eurofighter Typhoon, kell 13.10 kaks Eesti õppereaktiivlennukit L-39, kell 13.21 neli USA hävitaja F-15 ja kaks tankurlennukit KC135 ning kell 13.43 kaks Saksamaa hävitajat  Eurofighter Typhoon.

Paide ordulinnusest lendavad kell 12.55 üle Eesti transpordilennuk M-28, kell 13.25 kaks Eesti  õppereaktiivlennuk L-39 ning kell 13.50 kaks Saksamaa hävitajat  Eurofighter Typhoon.

Rakvere linnusest lendavad kell 13.10 üle kaks Itaalia hävitajat Eurofighter Typhoon, kell 13.31 neli USA hävitaja F-15 ja kaks tankurlennukit KC135 ning kell 13.55 kaks Saksamaa hävitajat  Eurofighter Typhoon.

Kaitsevägi tuletab meelde, et ülelende jälgides tuleb kinni pidada ohutusreeglitest ning hoida distantsi teiste pealtvaatajatega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ivan Orav
Ivan Orav

Need ju puha võõrvägede lennukid. Eestlastel ju oma lennuväge pole.

Agu
Agu

Omad ikka, ühises tiimis oleme ju

Hea Okkupant
Hea Okkupant

Ja teiseks, lennuk fotol – A-10 Thunderbolt , tõlberdab õhus juba 42 aastat. Isegi enamikud ei kasuta sellise vana rauda. + omavad vodka, matreska, balalaika. Vot.

Eduard
Eduard

Jah. HANS ERVIN RUDEL tuleb ja ajab oma stukaga Sind Narva sillani taga va Juudas…

Hea Okkupant
Hea Okkupant

Hans Ulrich Rudel, muide..

Eduard
Eduard

Minu meelest on ju tore, et meist hoolitakse. Kaabude ajal ma kartsin, et kaotame kõik suhted välis ilmaga.

Agu
Agu

Kas te arvate, et välismaal ei ole konservatiivse ja rahvameelse mõtlemisega inimesi? Nendega saabki suhteid luua. Täitsa naljaks ikka. Kas “kaabud” tahtsid teiearust kõik suhted ära keelata? Absurdijutt!

Hea Okkupant
Hea Okkupant

Hea veel et ei lendavad Junkers Ju 87-Sturzkampfflugzeug, ja Messerschmittid, siis ma kohe panen jooksma siberisse metsa

hmm
hmm

Ära ole punane. Valge oli täitsa ok, aitas Eestit ka!

Täheldaja
Täheldaja

Eksitav pealkiri – liitlaste lennukid lendavad vabariigi aastapäeval ka üle Haapsalu, samas artiklis on selgelt ja ühe mõtteliselt kirjas, et ülelennu teeb ainult Eestile kuuluv transpordilennuk M-28.

Muki
Muki

No aga ei lenda ju?

Ahhoi
Ahhoi

Oskad sa ka lugeda ja tunned kella? Lendas ju üle?

väikehaapsallane
väikehaapsallane

Lendas siis üle või ei? Õues kuulatamas ei käinud, nüüd ei teagi, mida arvata.

Jajah
Jajah

Novot, ei teagi. Juu vist ei lennanud , udu ka teeb ohtlikuks

sümboolne
sümboolne

näide, kellele eesti tegelikult kuulub

Agu
Agu

Eesti on NATO liige ju! Kui eestlased käivad, kuskil NATO missioonil, siis näitab see tegelikult kellele see maa kuulub, et siis eestlastele? Naera puruks jutt.

Miralda
Miralda

Liitlaste lennukid! Ei mõista inimest, kes elab vastu tahtmist Eesti Vabariigis!

Agu
Agu

Talle Eesti arvatavasti meeldib. Selle kohta pole midagi mainitud. Aga kord ei meeldi arvatavasti, poliitiline riigikord.

wpDiscuz