Koolijuhid: koduõppe üle võiks otsustada piirkonniti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni uuendusliku interaktiivse tunniplaani ees. Lõpueksamite kaotamist Mahoni uuendusena siiski ei poolda. Arvo Tarmula

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni. Arvo Tarmula

Läänemaa direktorid koolide laussulgemist ei poolda ja leiavad, et Läänemaal pole põhjust lapsi koduõppele saata.

„Meil ei oleks nagu põhjust, kui tänast seisu arvestada,” ütles Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni. Haapsalu põhikool oma üle 600 õpilasega on Läänemaa suurim. Koolis on olnud üksikud nakatumised, kuid Mahoni pole kordagi pidanud tegema otsust kogu kool koju jätta. „Ühe klassi jätsime mõneks ajaks,” ütles ta. Ülejäänud puhkudel on koju jäänud lähikontaktsed. Nakkus pole ühelgi korral edasi levinud. „Oleme saanud olukorra kontrolli alla,” ütles Mahoni.

Väljaspool klassiruumi kannavad põhikooli õpetajad maski või visiiri. Klassis otsustab iga õpetaja maskikandmise üle ise. Mahoni sõnul on ka õpilasi, kes maski kannavad, kuigi kohustust seda teha ei ole.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
3 aastat tagasi

Milline loll jutt. “Klassis otsustavad õpetajad ise kas kanda maski või mitte” Sealt need lapsed koju toovadki selle haiguse. Ja siis imestavad kuidas haigus levib.