Lääneranna vallas on rekordiline nakatumisnäit

Koroonavaktsiin. Malle-Liisa Raigla
Koroonavaktsiin. Malle-Liisa Raigla

Lääneranna vallas on viimase 14 päeva haigestumine koroonaviirusega 100 000 elaniku kohta tõusnud 1412-ni, teatas vald sotsiaalmeedias.

Viimase kümne päevaga on Lääneranna valda lisandunud 74 uut nakatunut, neist kuus täna.

Haigestunud on õpilased, õpetajad, lapsed ja valla asutuste töötajad.

Lääneranna vallavalitsus on seisukohal, et lisaks üle-eestilistelt kehtivatele piirangutele on viiruse leviku tõkestamiseks vajalik rakendada täiendavaid vallasiseseid piiranguid. Koroonaviiruse laialdse leviku tõttu Lihulas jäävad vähemalt  23. veebruarini ära kõik avalikud üritused, seda nii sees kui ka õues.

Lisaks suletakse Metsküla haruraamatukogu ning lükatakse edasi Lihula spordihoones laupäevaks planeeritud Eesti meistrivõistlused kreeka-rooma, naiste- ja vabamaadluses juunioride vanuseastmele kuni olukorra stabiliseerumiseni.

Seevastu Läänemaal on viimase 14 päeva haigestumine 100 000 elaniku kohta Eesti madalaim – 239,7.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Luisa
3 aastat tagasi

arusaamatu on see, et üldse on planeeritud spordiüritused (kreeka-rooma maadlus) praegusel ajal! No nüüd olemegi esimese viie seas Euroopas. Preagu ei tohiks Eestis kuskil mingisuguseid üritusi organiseerida, ei mingeid restorane külastada (see kellaaegade piirang ei aita midagi). Kas tõesti ei suudeta paar nädalatki ilma üritusteta/olenguteta?

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  Luisa

kaks aastad vähemalt tuleb koera suukorv tassida. Vat nii..

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Eesti on nakatumiste arvu poolest 100 000 elaniku kohta Euroopas 2. kohal Albaania järel. Lääneranna vald on absoluutne tipp. Vingelt paneme. Millal mõistus koju tuleb, kas tõesti ainult trahvide ähvardusel?

Harald
3 aastat tagasi

Soome kaalub õues liikumise keeldu kolmeks nädalaks tihe asustus aladel…
Mida meie ootame???

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Õues liikumist ei hakka minul keegi keelama. Mina ei tuia suurte seltskondadega vaid käin üksi või mehe ja lapsega. See kui ei taheta distantsi hoida on see nende endi probleem.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi

Nüüd meie hakkame laulda kooris : We are the champions!

Harald
3 aastat tagasi

Kõik koolid tuleb sulgeda.. Nii me katkestame katku ahela…
Kui me seda ei tee, siis katk saab meist peagi jagu… 🤪

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Kui need lapsed kodus istuks ilusti ja ei koguneks kaubanduskeskustes jne. siis võibolla tõesti katkeks viirus. Lapsevanemad käivad ju tööl edasi. Veekeskused ja kinod on lahti.

En.
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kahenädalane vaikelu ületab kordades tavakodaniku taluvuspiiri. Ei hakata meil vabatahtlikult kodus istuma. Asja positiivne külg on selles, et (veneaegse)10 päevase lühivangistuse sügav mõte saab paremini arusaadavaks.

Harald
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Mitu kaubanduskeskuses Läänemaal on kuhu noored kogunevad kümnete kaupa???
Lastekodu noored pätid kogunevad Rimisse, aga nendest saab kerge vaevaga jagu

Jäme paralepa kunn
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Mis teed siis kas viid menti või hakkad vitsa andma või kus nad peaksid kogunema? Kuramuse kloun oled ja ära piilu lapsi poes vaid käi ikka seal ostlemas. Selleks käivad, et soe on seal ja mis nende lastekodu lastel viga on? Jobu oled harald

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Mul savi mis võõrad lapsed teevad. Vähemalt minu laps istub kodus ja õpib mitte ei sülita ja laamenda Rimis. Selle pärast ma seal Rimis ei käigi.
Mina mõtlesin rohkem Harjumaad, kus viirus levib rohkem kui meil.