Läänemaal valmib üha enam liuvälju

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24

Linnamäe liuvälja juures kuuris seisavad mõned uisud, mida võib laenuks võtta, kui pärast ilusasti tagasi panna. Renno Silde

Kuigi liuvälju on kõikjal maakonnas, on Haapsalus uiskude valik poes kesine ja laenuuiske vähe.

Haapsalu staadionil on liuväli avatud 2. veebruarist ja uisutajaid on see täis kogu staadioni lahtioleku ajal – on nii neid, kes on jääl esimest korda kui ka kogenud uisutajaid.

Esmaspäevast on liuväli ka Linnamäe jalgpallistaadionil. Oru spordikeskuse juht Renek Loorens ütles, et juba esimesel õhtul olid jääl mõned uisutajad. Loorens ise pole jää kvaliteediga rahul – liuväli valmis pehmele pinnasele ja põhjast valgub vett vähemaks, mistõttu peale tekib korkjää. Seetõttu käib Loorens väljakut aeg-ajalt taas kastmas. Ta lisas, et hea oleks liuvälja kasta hilisõhtutel – siis on hommikuks hea jää olemas –, kuid näiteks esmaspäevaõhtuse suure pakasega olid kastmisvoolikud külmunud ja väljakut kasta ei saanud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Paliverekas
3 aastat tagasi

Meil Paliveres on tublid mehed – vabatahtlikud päästjad, kes tegid toreda liuvälja põhikooli juurde, soovijatel on palju lusti!

miks
3 aastat tagasi

Viljandi tegi järvele suure uisuraja, miks Haapsalu nii uimane on ja uisurada tehtud ei saa? Ometi oleks siin linnas muinasjutulised võimalused uisutamist soodustada.
Olemasolev väike liuväli on tore, saavad vähemalt väikesed lapsedki uiskudel ukerdamist proovida aga hokimängijate vahel on neilgi natuke ohtlik. Täiskasvanutel, kes uisutada oskavad ja sooviks ka füüsilist koormust teha (mitte siis hokit mängida), pole sellisest väljakust mingit kasu.
Linnavalitsus jms, ajage jalad kõhu alt välja ja tegutsege!

pole
3 aastat tagasi
Reply to  miks

aega , spetsialistid seotud linnapeaks kandideerimisega ja mida sa palja jutuga ikka oskad teha

Tii
3 aastat tagasi
Reply to  miks

Lossihoovis võiks tõesti olla uisuväljak tulede ja muusikaga 🙂

pikk-pikk rada
3 aastat tagasi
Reply to  Tii

Miks tühjale kohale hakata liuvälja tekitama? No jah ilus oleks küll, aga kauaks seda ikka jätkub? Väike-Viik on ju looduse kink meile.

miks mitte
3 aastat tagasi
Reply to  pikk-pikk rada

Ajagu siis sellele viigile ring sisse, kastku üle ja olekski hästi.