Tõnis Mölder: olulised on metsandus ja prügimajandus

Tõnis Mölder. Foto Aleksandr Guzhov

Tõnis Mölder. Foto Aleksandr Guzhov

Teisipäeval astus keskkonnaministrina ametisse Lihulast pärit Tõnis Mölder, kes peab kahe aasta jooksul kõige olulisemaks tegelemist metsanduse ja prügimajandusega.

Möldri sõnul on pikemad eesmärgid rohepööre ja kliimaleppega seonduv, lühemas perspektiivis metsandus ja prügimajandus. Möldri sõnul on Eesti prügimajanduses praegu Euroopa Liidus heal kohal, kuid kui asjaga edasi ei tegele, siis paari aasta pärast see enam nii ei ole. Prügiprobleemidega puutus Mölder kokku juba Tallinna linnavalitsuses töötades.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
3 aastat tagasi

mets jätke rahule, see pidi eesti kullavaru olema ja hiinast tulnud prügi saatke hiina tagasi ning kaupmeestele sund prügimaks mugavuspakendite kasutamise ja prügi tootmise eest, st. kauba hinnast tuleb ostja kasuks pakendi hind maha arvata ja selle kulu kannab müüja

Mida
3 aastat tagasi

te jahute sellest kliimasoojenemisest? Just täna hommikul juhtusin Vikerraadiost kuulma kliimateadlase juttu, et kliima soojenebki ja sinna ei saa me mitte midagi teha!
Ei ole mõtet metsa lageraiet teha, et siis keset metsa nn.roheeneriga tootmiseks hiiglasuured tuulikud tööle panna – täielik kilplaste töö ju!
Teadlane soovitas olukorraga kohaneda.

jamps
3 aastat tagasi

prügimajandusega sa küll tegelema ei pea. tee oma ministeeriumi ladvas hõrendus ja anna uutele käsud kätte. peaks häbi olema … kunda tööstuse lõpetades ei suuda oma ohtlikke aineidki töödelda ja lollikari hakkab neid eksportima kuigi ükski riik ei tohiks neid vastu võtta. nagu kogu EU mis oma rohejutuga tahab teiste arvel jänest sõita ilma piletita. tavaprügi kokku kogumisest ma ei räägigi … pole vaja mõelda imeasju … metsaga murrad enda mao. sa ei teagi, kellega te võitlete … ükski lugupeetud eesti tööstus ei ole rajanud ega raja enda tegevust niivõrd ebastabiilse asja peale … kõigepealt tuleb selgeks teha kasusaaja …… Loe rohkem »

haige tüüp
3 aastat tagasi

No mina olen ka medistsiiniga kokku putunud, aasta tagant käin hamba arsti juures ja pere arsti uures aga ministriks saamise mõtet see minule pähe ei istuta.