LOETUIMAD LOOD 2020: Haapsalu raudtee saab 34 miljonit eurot

Lääne Elu

info@le.ee

Elroni rongijuhid alustasid õppesõite uuel lõigul novembri keskel. Esimene „porgand” jõudis Turbasse 18. novembril. Foto: Rauno Volmar
Haapsalu raudtee saab 34 miljonit eurot, rong võib Rohukülla jõuda kuue aasta pärast. Foto: Rauno Volmar

Lääne Elu avaldab 2020. aastal veebis enim loetud lood.

29. septembril kirjutas Lääne Elu, et majandus- ja taristuminister Taavi Aas ütles, et Haapsalu raudtee lõik Turbast Ristini saab järgmisel aastal 5 miljonit eurot.

Kokku on Aasa sõnul selle lõigu ehitamiseks mõeldud 34 miljonit eurot. Mis aastatel laekuvad järgmised summad ja kui suured need on, sõltub Aasa sõnul sellest kui kiire on ehitustegevus – kindlat rahastamise perioodi ei ole kirja pandud.

Tuleval aastal algab Turba-Ellamaa ja Ellamaa-Risti lõikude projekteerimine. Aasa hinnangul võib järgmise aasta poole pealt juba ehitama hakata. Raha raudteeehituseks tuleb taaskäivitusfondist.

Aasa hinnangul võib raudtee Rohukülani valmis olla aastaks 2026. „Aga võib ka paremini minna,” lisas Aas.

Aas lisas, et möödunud aasta detsembris avatud lõik Riisiperest Turbani näitas, kui oluline on raudteeliiklus Haapsalu suunas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments