Tarbijahinnad langesid novembris aastaga 1,1 protsenti

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Statistikaameti andmetel tõusis tarbijahinnaindeks novembris võrreldes oktoobriga 0,1 protsenti, võrreldes eelmise aasta novembriga langes indeks aga 1,1 protsenti.

Seejuures olid kaubad aastavõrdluses 1,2 protsenti ja teenused 0,9 protsenti odavamad, teatas statistikaamet.

Statistikaameti juhtivanalüütiku Viktoria Trasanovi sõnul oli eelmise aasta novembriga võrreldes tarbijahinnaindeksi põhiliseks mõjutajaks mootorikütuse odavnemine.

„Diislikütuse hinnad langesid 26,9 protsenti ja bensiini hinnad 9,1 protsenti. Suurem oli veel eluasemeteenuste mõju, millest poole andis elektri, soojusenergia ja kütte 2,6-protsendine hinnalangus,” ütles Trasanov pressiteates.

Toidukaupadest kallinesid enam väikelastetoit 13 protsendiga ja muud jahusegud 12,3 protsendiga ning odavnesid kartul 17,9 protsendiga, või 14,9 protsendiga ja värske kala 10 protsendiga.

Selle aasta oktoobriga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit enam kodudesse jõudnud elektri 2,3-protsendine ja diislikütuse 3,2-protsendine hinnatõus ning oktoobris mitmes kaubagrupis toimunud kampaaniate lõppemine. Värske puuvili odavnes kuuga 7 protsenti ning köögivili 2,3 protsenti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments