Novembris oli Läänemaa populaarseim auto Peugeot

Foto: Pixabay

Juba kuuendat kuud püsib uute sõiduautode müük Eestis samal tasemel – novembris osteti Läänemaal kuus uut sõiduautot.

Läänemaa sõiduautodest oli populaarseim Peugeot, mida osteti kolmel korral. Kahel korral osteti sõiduauto Kia ja ühel korral Citroen.

Novembris müüdi Eestis 1504 uut sõiduautot, mis jäi möödunud aasta novembrikuu tulemusele alla 25,8%, aga oli sealjuures enam-vähem samal tasemel eelmise viie kuu müügitulemustega. Tänavu on 11 kuuga ostetud ja kätte saadud 17 285 uut sõiduautot ehk siis 30% vähem kui mullu samal perioodil.

Jätkuvalt on kõige populaarsemaks segmendiks keskmised maasturid, milliste osakaal oli novembris 25,4%. Järgnesid väiksemad keskklassi autod 21,3 protsendiga ja väiksemad maasturid 19,1 protsendiga. Hübriidautosid müüdi 306, elektriautosid 20 ja CNG gaasiautosid 67.

„Kui jätame kõrvale mõned tõsised languskuud, saame 2020. aasta uute sõiduautode müügis küllaltki stabiilse pildi ca pooleteise tuhande uue auto kandis kuus,“ ütles AMTELi tegevjuht Arno Sillat.

Teist kuud järjest oli populaarseim automark Škoda, milliseid müüdi 291. Järgnesid Toyota ja Renault, vastavalt 203 ja 195 autoga. Mudelitest eelistasid kliendid enim Škoda Octaviat, milliseid osteti 120, ja esikolmikusse jõudsid ka Toyota RAV4 ja Renault Clio, vastavalt 86 ja 70 autoga.

Ka tarbesõidukite müük püsis eelmiste kuudega võrreldes samas suurusjärgus, aga kuna eelmise aasta november oli tarbesõidukite turul tagasihoidlikum, siis ületati möödunud aasta tulemus 2,3%. Kokkuvõttes on tänavu müüdud 3801 uut tarbesõidukit, mis jääb eelmise aasta tulemusele alla 29,5%. Automarkidest oli müüduim Peugeot 62 sõidukiga, järgnesid Citroen (54) ja Renault (49). Veokite segmendis olid edukaimad Mercedes-Benz (19) ja Scania (17).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Paks
3 aastat tagasi

Pesoooo. Selle nimega saab lapsi hirmutada.

K.S.
3 aastat tagasi

Millal küll hakkavad lgp. Läänlased Autosid ostma, mõtlen Mersut, Audit, BMWd või Volvot? Oleks juba aeg lõpetada nende autolaadsete toodete eelistamine…

läänlane pole erand
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Millal? Käes ju olukord, et bemmimehed ostavad ikka bemmi – kasvõi rauakolaka, aga ikka bemm. Uutel autodel pole häda ühelgi, olgu ta nimi mis tahes. Jupid tulevad iidamast-aadamat aegadest nagunii ühest ja samast kohast, valdavalt.

nojah
3 aastat tagasi

no ma ei tea, kas uus nissan micra või kümme aastat vana audi a6 universaal. Asi on funktsioonis ka, milleks seda masinat kasutatakse. Tööks või lõbuks või igapäevaseks vajaduseks.Võibolla jh mõni keskea ületanud proovib naiivitare veel leida täis tooniringiga jne. 🙂

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Las nad sõidavad nendega natuke aega …

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Miinustaja, ära ole kahjurõõmus. Ega siis päris kohe ka otsa ei saa.

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Uute autode ostustatistika pole huvitav. Kas see käsitleb 100% väljaostetud sõidukeid või ka muid? Kui viimast, tahaks teada hoopis kasutatud autode ümberregistreerimise või Eestis esmase arvelevõtmise statistikat. See näitaks ilmekamalt, mis marki autosid rahvas eelistab. Ilmselt toovad autoparisnikud Läänest pruugituna müümiseks marke, millel arvatakse siin minekut olevat. Kui üks kommija kurtis, miks eestlane pole volvorahvas, vastaks talle lohutuseks: on ju küll! – Haapsalu tänavapilt kubiseb V70-test.

see et
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Peugeot pole muidugi eriti auto, aga eks inimene ostab vastavalt elatustasemele. Pole mõtet ju liisingu all ägada kallihinnalise mersuga, kui ise kuskil kuupalga peal tehases liini taga töötad. Üle 30 protsendi pole mõistlik laenudesse panna. Siis jääb oma elule ja leiva jaoks ka veel rahanatukest alles. Kui inimesel veel mõni järelmaks või kodulaen kaelas on, siis jääbki valikuks ju kia või peugeot. Parem ikka kui vana mers mida remontima peab.

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  see et

Ka õige. Kuid see elatustase läheb nutuseks kui pidevalt remondid ja varsti ära pead viskama. Ning ega see mersugi enam igiliikur pole.

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Auto on ikka Bentley, Rolls Royce, Maserati ja kliiariio!

Eriti
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

tobedalt upsakas arvamusavaldus, K. S. Mis auto sul endal ka on? Häbi näidata? Või polegi? Aga viinamarjad on sul hapud küll, ilmselgelt.

Uudu
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Eks K. S mõtleb end järgi. Läänemaalased ei ole alaväärsuskompleksis

Georg
3 aastat tagasi

Kui mina Läänemaa elanikuna võtan liisingusse Pärnust näiteks Toyota, siis läheb see Pärnumaa statistikasse?
Pigem saab ehk öelda, et Läänemaal on uutest sõidukitest enim registreeritud Peugeot’i sõidumarki?

No aga
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Passis sissekirjutuse järgi ikka loetakse. Kui ID kaardi esitate, siis rahvastikuregistrist võetakse elukoha andmed. Kui näiteks ostad Ferrari Itaalia pealinnast, siis ka seal läheb kirja, et auto läks Estonia, Läänemaa.

Georg
3 aastat tagasi
Reply to  No aga

Ma ei ole selles päris kindel. Mulle pigem tundub, et need andmed tulevad selle alusel, kui sõiduki müüja uue sõiduki arvele võtab. Selles loendis on ainult Läänemaal esindust omavad automargid.
Tegelikult ju enamus sõidukeid läheb liisingfirma omandisse ja liisingu võtja on vastutav kasutaja. Ehk siis jah, erinevad võimalused.
Ehk loeb LE ajakirjanik neid kommentaare ja toob asjasse selgust?

Sass S
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Ja neidki kolm , tervelt kolm .

Vambola
3 aastat tagasi

kes neid üldse ostab…