Läänemaa nakatunu on haiglaravil

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Neljapäeval ja reedel lisandus Läänemaale üheksa koroonaviirusega nakatunut – neljapäeval kuus ja reedel kolm.

Neljapäeval lisandunud nakatunutest kolm said viiruse oma pereliikmelt ja üks neist viibib ka haiglaravil. Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnul on tegemist ainsa haiglaravil viibiva Läänemaa nakatunuga. Surmajuhtumeid Läänemaal olnud ei ole.

Neljapäeval statistikasse jõudnud nakatunutest kaks said viiruse oma tuttavatelt ning ühe nakatunu nakkusallikas on teadmata.

Reedel lisandus Läänemaale kolm koroonaviirusega nakatunut, kellest üks sai viiruse töökohast – Tallinna vanglast, üks nakatunu elab Tallinnas ja tema nakkusallikas on teadmata. Kolmas nakatunu on õpilane, kes ei käi Läänemaa koolis.

Juhkami sõnul on teadmata nakkusallikaga haigestunuid Läänemaal praeguse seisuga 12. Tema sõnul on seda palju. „See näitab varjatud levikut – inimene ei tea, et on nakatunud ja nii see viirus levib,” ütles Juhkam.

Rahvastikuregistri andmete järgi põeb Läänemaal viirust veidi alla 40 inimese. Neist suurem osa elab ka tegelikult Läänemaal.

Kahe päeva jooksul lisandus üle Eesti 921 nakatunut. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 366,37. Läänemaal on see näit 190,8. Läänemaast kõrgem on näit Võrumaal (197,7), Põlvamaal (231,3), Tartumaal (320,9), Harjumaal (405,1) ja Ida-Virumaal (878,2).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments