Rahalubadus pani rahva mõtlema

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Energia lubab Risti, Seljaküla ja Piirsalu elanikele igakuist toetust ning Palivere tööstuspargile soodsat elektrit, et murda vastuseis tuulepargile.

Neljapäeva õhtul Eesti Energia korraldatud rahvakoosolekul Risti koolimaja saalis oli kõige tähtsam sõnum, et energiafirma hakkab maksma 28 kinnistuomanikule, kelle omandist jääb tuulik pooleteise kilomeetri kaugusele, 2500 eurot aastas. 1500 eurot aastas hakkab ettevõte maksma40 kinnistuomanikule, kelle maja jääb tuulikust kahe kilomeetri kaugusele.

Eesti Energia tütarfirma Enefit Greeni juht Aavo Kärma

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tädi
3 aastat tagasi

see peaks olema lisaks peale teatud koguse tasuta elektri

arvake
3 aastat tagasi

ära, kes saab kõige suurema nutsi

näljane orav
3 aastat tagasi

Raha teeb imet, paneb ka tuulepargi vastased sellele varsti oodi laulma.

Tanel
3 aastat tagasi

Meie oludes on ainuke roheenergia põlevkivi, mis on tekkinud sammuti elusloodusest. Ja mille kasutamisel tekib taimedele kasvuks ja arenguks vajalik co. Lisaks on meil uraani varud, kuid puudub ilmselt julgus õigele teele astuda. Puudu pole meil rahast ja maavaradest vaid arukusest seda kasutada. Kahjuks pole meil ka puudust psühhopaatsetest rohelistest, kes terroriseerivad inimesi oma rohepöördega ja igasugu imelikku loodusekaitsmisega. Hundikarjade kasvatamine, lindudele ja inimpsühikale ohtlikud tuulepargid, pliiakudega autod ja muud kõrvalekalded näitavad lihtsalt nende rohepsühhopaatide väikest maailma.
Selline tuuleparkide rajamine inimasulasse näitab “loodusearmastajate” ja nende ees lömitavate ärimeeste suhtumist looduse kõige tähtsamasse loomingusse ehk inimesesse.

Nagu Aksel
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Just nii ongi

Nagu Aksel
3 aastat tagasi

Palun võtke ometi see jama päevakorrast ja päevakajast maha. Ma iialgi ei usu, et sellise stiiliga tüübid teeksid õiglast pakkumist. Ja unustage ära, neilt midagi tavalisele Eesti inimesele kasulikku võiks oodata.

Maakas
3 aastat tagasi

Kes selle pealkirja välja mõtles? Ma küll ei märganud, et keegi oleks pakutavast rahast suurde vaimustusse sattunud. Kaine mõistusega maainimene hoiab oma kodu ega kavatse nende sentide eest (mis hiljem kuluksid tervise turgutamisele) oma elukeskkonda nahka keerata.

Elli
3 aastat tagasi

Mitte ükski sent ei korva mulle seda virvendust, mis hakkab mulle koduõuele paistma!!!

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Kui targad on inimesed kes oma kodu sandikopikate eest lasevad oma kodu ära reostada ?
Kui üldse rääkida rahast siis tasuks juttu teha elektrihinna alandamisest sajaks aastaks ca 50 % !

Mnjah
3 aastat tagasi

Alla 25 000 aastas ei ole mõtet asjaga edasi minna. Kohalikud kinnistuomanikud võiksid vaadata projekti kogu kasumit ning aru saada peenraha mõttest.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

nii et ikkagi äraostetavad, ainult, et hind peab õige olema.

Mart
3 aastat tagasi

Sellest summa pealt tuleb maksta tulumaks.

novot
3 aastat tagasi
Reply to  Mart

ja mitte ainult