Laupäevast peavad baarid uksed kell 22 sulgema

Külastuskeeld. Foto: SA Kuressaare Haigla
Laupäevast kehtivad rangemad piirangud. Foto: SA Kuressaare Haigla

Valitsus kiitis täna heaks täiendavad koroonaviiruse leviku tõkestamise abinõud, mis piiravad meelahutuskohtade, avalike ürituste toimumiskohtade ja toitlustusettevõtete avamisaega ning vähendavad poodides ja teeninduskohtades korraga viibida tohtivate inimeste arvu. Piirangud hakkavad kehtima laupäevast, 5. detsembrist.

„Viiruse levik Eestis püsib jätkuvalt kõrge, vaatamata seni kehtestatud piirangutele. Samuti vajavad üha enam COVID-19-sse haigestunud inimesi haiglaravi ning suurenenud on sellest põhjustatud surmade arv. Koroonaviirusest tingitud suurem koormus tervishoiusüsteemile mõjutab juba oluliselt meie arstiabi kättesaadavust teiste tervisemurede korral,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Kuna viirus levib Eestis laialdaselt ka avalikus ruumis, kust see viiakse oma kodudesse ja perekondadesse, pidi valitsus veelgi piirama rahvarohkeid vaba aja veetmise võimalusi. Pea igapäevaseks saanud teated koroonaviirusele oma elu kaotanutest ei ole ju pelk statistika. Need on Eesti inimesed, kes kõik on meie emad ja isad, õed ja vennad, tütred ja pojad, meie lähedased ja kallid. Oleme kohustatud tegema kõik endast sõltuva, et neid kaitsta ning selle ränkade tagajärgedega viiruse levikut pidurdada ja kontrollida.“

5. detsembrist kehtima hakkavad piirangud:

Kaupluste müügisaalides ja üldkasutatavates ruumides ning teenuseosutaja teenindussaalides kuni 50 protsendi täituvus

Kaupluse siseruumis asuvates müügisaalides ja kaubandusettevõtte üldkasutatavates ruumides ning teenuseosutaja teenindussaalides ei tohi korraga rohkem viibida inimesi, kui seda võimaldab kuni 50-protsendiline ruumi täituvus. Sealhulgas peavad inimesed järgima ka 2+2 reeglit, ehk koos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistest tuleb hoida kahemeetrist vahemaad.

Toitlustusettevõttes ja meelelahutuskohtades ning avalike ürituste toimumiskohtades viibimise piirang kell 22-6

Kella 22-st kuni 6-ni peavad oma uksed külalistele sulgema toitlustusettevõtted, meelelahutuskohad ja need avalike ürituste toimumiskohad, kus üritusel osalejatele ei ole tagatud statsionaarset istekohta. Toitlustusettevõtetes jääb endiselt lubatuks klientidele toidu kaasa müümine või kuller- ja veoteenuse võimaldamine toidu ostmiseks. Üheski nimetatud kohas pole lubatud ka erapidude korraldamine. Samuti ühtlustatakse nõuded avalikele üritustele ning sordi- ja liikumisüritustele.

 

Haiglaravil viibivaid COVID-19 patsiente oli 3. detsembri seisuga 218. Juba 30. novembri seisuga oli kolmes haiglas – Ida-Viru keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ning Narva haiglas – voodihõive kriitiliselt kõrge. Samuti on üle 60 aastaste patsientide hulk pidevalt kasvav. Hospitaliseeritud inimeste keskmine vanus on 68,5 aastat, 60 ja vanemate inimeste osakaal haiglates on 73,3%.  Samuti on Ida-Virumaal hoolekandesüsteemis lisandunud hooldekodu kolletest nakatunuid, nt 2.detsembri 2020. a seisuga on  Kohtla-Järve hooldekodus 15 klienti, kellel on  suurem tõenäosus vajada haiglaravi. Lisaks on kasvanud keskmine haiglas viibimise aeg raskemate haigete arvelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elli
3 aastat tagasi

Risti Aja O kaupluses pole küll kunagi kehtinud 2+2 ja ei hakka see ka nüüd kehtima!!!

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Elli

Nõval sama asi. Pood ju imepisike.

ristirahvas
3 aastat tagasi
Reply to  Elli

Risti toidupood ongi putka, bensiinijaamas ka suurem müügipind. Rongi ootame,uut korraliku kauplust vajame ammugi !

oh õudust
3 aastat tagasi

kas ma pean nüüd tõesti öösel kaine olema, taksojuhid , tulge appi

huvitav,huvitav
3 aastat tagasi

Kas ajavahemikul kl 22-6 on nakatumisoht kõrgem kui ajavahemikul 6-22.Nii küsis üks kommenteerija ühes päevalehes. Jah, väga huvitav tähelepanek.

Georg
3 aastat tagasi

Sellel kellaajal on osadel toitlustus-, lõbustus- ja meelelahutusasutuste klientidel kaine mõtlemisvõime pärsitud, ning seetõttu ei suuda nad jälgida kehtestatud piiranguid nakatumise vältimiseks, rääkimata iseseisvast arukast käitumisest.
Katsume need piirangud ära taluda ja koroona näitajad alla saada. Küll siis jõuab pidutseda veel ja veel. Pigem piirata selliste asutuste tööd, kui sulgeda koole. Odavam on toetada selle sektori ettevõtteid sulgemise ajal, kui hiljem oleks suletud palju enamad kohad.
Haapsalus on enamus vastavaid asutusi ka piiranguid korrektselt täitnud, ilma jokk skeemideta. Aitäh Teile! Ma ei ole küll suur väljas sööja, aga peaks tulevikus vajadus tekkima, siis eelistan kindlasti Teid!

H.p
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Teil on see võime sootuks vist kadunud, millesse kardadate nakatuda ? Tehke oma silmad lahti ja vaadake ometi tõele näkku, Need piirangud maskid ja muud hullused, ei vii meid kuhugi mujale kui sügavamale masusse ainult. võrrelge stat, ameti lehepealt suremust eelmine ja see aasta, ikka ei koida ? siis istuge kodus kandke kummikindaid ja maske, laske teistel inimestel elada, keegi ei käse teil välja ronida, ronivad need kes ei karda,ja ongi jokk. raske mõista?

Georg
3 aastat tagasi
Reply to  H.p

Ma ei karda.
Aga neid, kellel puudub ohutunne ja sellega ka teisi ohtu seavad on vaja pisut ohjata.
Hoolimatu käitumine on see, mis meie olukorda keerulisemaks teeb.

H.p
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Millega teisi ohtu seavad ? kui maski ei kanna ? Kõik, me katsume samasi ukselinke, samasi tooteid poes, sama raha jne.jne.Kas kannate kummikindaid käes ? Mis näitajaid on vaja alla saada ? vaadakem tõele näkku, palju tavalisel gripihooajal haiglates rahvast ravil on/olnud, ja palju nüüd teate neid numbreid ? olete vaadanud ? soovitan vaadata… kus see pandeemia on ? kus need laibamäed on ? Mis pandeemiast saab juttu olla ? keda te ohjata tahate ? Ohjake neid kellel omal mõtlemisvõime puudub alustades ise peeglisse vaatamisest. Muudkui heietate oma hoolimatust käitumisest, hoolimatu on mingisugust hüsteeriat üleval hoida ja suuremasse masusse riiki… Loe rohkem »

Kalle
3 aastat tagasi
Reply to  H.p

H.p! Kas oled tark või ….???
Vastus vägisi kaldub viimase poole.
Sest teiesugustel on süü,
et lõppeda ei taha viirusekolle.
Kas tõesti seda soovitust on täita raske, et ise ja ka teised terved oleks
KANDKE MASKE!