5

Augustibluus  toimub taas tuleval aastal

Augustibluus jääb sel suvel ära. Arvo Tarmula
Augustibluus toimub taas järgmisel aastal. Arvo Tarmula

Möödunud suvel ärajäänud muusikafestival Augustibluus toimub tuleval suvel 30. juulist 1. augustini.

Kuna festivalikorraldajad on valmis selleks, et sarnaselt sellele aastale, on ka tuleval aastal publikuarvu piirangud, saabus tänasest müügile piiratud kogus festivalipasse.

Augustibluus on viimastel aastatel toonud kokku üle kümne tuhande külastaja ning mitmeid tippartiste bluusi sünnimaalt USAst ja mujalt maailmast. Korraldajad loodavad, et järgmise suve teises pooles on ülemaailmne reisimine muutunud lihtsamaks ning kõik kutsutud esinejad saavad tulla, kuid kaalukat programmi julgetakse lubada igal juhul.

„Programmi plaan on suures osas valmis. Eelkokkulepped on olemas muuhulgas mitme USA tipptegijaga. Me kõik, nii korraldajad kui muusikud oleme optimistlikud ja loodame, et saame kõik need plaanid teoks teha. Isegi kui peaks juhtuma, et mandritevahelised reisimisvõimalused on endiselt piiratud, on meil varuks plaan B Euroopa tippartistide ja Euroopas resideeruvate Ameerika bluusistaaridega. Selliseid on tegelikult päris palju,” ütles Augustibluusi programmijuht Raul Ukareda.

Tema sõnul on tänavuse Augustibluusi toimumine võimalik vaid tänu piletiostjatele, kes säilitasid usu festivali elujõusse, ega tormanud möödunud suvel pileteid tagasi müüma.

„Meie eesmärk on korraldada 2021. aasta suvel Haapsalus festival just sellisel tasemel nagu publik seda viimasel kümnel aastal on harjunud nägema. Eriline tänu läheb ettevõtetele, kes raskel ajal meile appi tulid ja seeläbi piirkonna olulisima bluusifestivali traditsiooni jätkumise kindlustasid,” ütles festivali korraldaja Indrek Ditmann.

Lisaks festivali pealavale Haapsalu piiskopilinnuse õues, toimuvad kontserdid vanas raudteejaamas, suveterrassidel ja linnatänavail. Kahekümne kuue aasta jooksul on festivali lavadel üles astunud mitmed bluusimaailma absoluutsesse tippu kuuluvad artisitid nagu Eric Gales, Andy Fairweather Low, Nik West, Ana Popovich, Omar Kent Dykes, Sugaray Rayford, Rick Estrin, Doug MacLeod ja Bob Margolin.

2021. aastal 30. juulist 1. augustini toimuva festivali esinejaterivi tehakse teatavaks suve hakul.

Augustibluus on toimunud 1994. aastast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Oh, issver küll!
Oh, issver küll!

Seda on nüüd küll vara kuulutada!

Covid
Covid

Mingit pidu ei tule,pole mõtet lootagi.Aeg on olla isolatsioonis,ta on tagasi!

vaktsiin toimib või mitte
vaktsiin toimib või mitte

suvel seda kindlasti epideemiana ei ole. Küsimus on järgmises talves.

1kodanik
1kodanik

Väga tore- selleks ajaks on enamus vaktsineeritud. Ja need, kes seadustele sülitavad ja maski kanda ei taha,mulla all. 🍻

Valdo
Valdo

Hea plaan sul. Kanna maski terviseks.
T. Valdo

wpDiscuz