Rakvere teatri lavastus viib armastuse ja vihkamise lätetele

Lääne Elu

info@le.ee

Lavastus „Ilma sinuta”. Foto: Rakvere teater
Lavastus „Ilma sinuta”. Foto: Rakvere teater

11. detsembril näeb Haapsalu kultuurikeskuses Rakvere teatri lavastust „Ilma sinuta”, mis kujutab endast detektiivset ja kirglikku draamat prantsuse tuntud kaasaegse näitekirjaniku Florian Zelleri sulest.

Ülle Lichtfeldt kehastab loos naist, kes leiab pärast mehe surma tema asjade hulgast pooleli jäänud näidendi. Selle sisu tekitab temas kahtlust – äkki oli mehel salaarmastus, kellega ta naist pettis? Järsku näib kaduvat kõik, millesse naine on kogu oma elu uskunud. Zeller kirjutabki tihti mälust ja mäletamisest, fiktsiooni ja tõe segunemisest. Neid emotsioone pakub ka suhterägastikke lahti harutav, fantaasia ja tõsielu piiril olev lavastus „Ilma sinuta”.

Ülle Lichtfeldt on öelnud, et elu ja teater põimuvad tihtipeale, nii siin- kui sealpool lavapiiri. Näitlejanna loodab, et ta saab lugude jutustamisega maailma paremaks muuta, vaataja aga omakorda nähtud rollidega samastuda, leida meelekindlust, abi või tarkust. Lugu, mis pendeldab oleviku ja mineviku, fantaasia ja reaalsuse vahel, kerib nagu filmilindil tagasi stseene mehe ja naise ühiselt elatud elust. Kuid mis nendest stseenidest oli päriselt, mis naise fantaasia, tuleb igal vaatajal ise otsustada. Lisaks Lichtfeldtile teevad lavastuses kaasa Jaune Kimmel, Eduard Salmistu ja loo lavastanud Peeter Raudsepp.

Tundeline draama „Ilma sinuta” jõuab Haapsalu kultuurikeskuses publiku ette reedel, 11. detsembril kell 19.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ulaelu
2 aastat tagasi

Ütle ‘sotsid’, ja silme ette tulevad kustunud nägudega ülle ja indrek…..veiniklaas käes ja koni sõrmede vahel….

seda
2 aastat tagasi

sotside peret reklaamitakse nüüd igas lehes, igal võimalusel, nagu mingeid pühakuid