Farmi fotojahi võitis pilt Marimetsa matkarajalt

Lääne Elu

info@le.ee

Foto hommikusest Marimetsa rabast. Foto: Erki Pääsmäe

Farmi piimatööstus korraldas oktoobris fotojahi, mille eesmärk oli leida selline foto, mis kirjeldab puhast Eestimaa loodust.

Konkursile laekus iga nädal üle 400 pildi ning iganädalased 5 finalisti aitas valida fotograaf Jarek Jõepera. Fotojahi Facebooki lehel sai finalistide hulgas kõige rohkem meeldimisi Marimetsa matkarajal pildistatud päikesetõus, mille autoriks on Tallinnas elav Erki Paasmäe.

„Võidufoto sai tehtud 25. augustil 2019. aastal Marimetsa matkarajal,“ meenutas Erki Paasmäe. „Plaan oli ära käia veel suvises varahommikuses rabas. Mäletan, et ärkamine oli raske, aga ära sai käidud. Matkarada on väga omapärane –  tikksirge laudtee, mille lõpus rabajärved ja vaatetorn, millest avaneb suurepärane vaade ümbritsevale. Konkreetne foto sai tehtud suhteliselt raja alguses, kui päike oli just horisondi tagant tõusnud ja hommikune udu kattis maad.“

Erkit inspireerib pildistamise juures kõige enam pildistamine ise ehk protsess. „Samuti huvitav vaatenurk, värvid, inimesed, hetked, detailid –  nende otsimine ja leidmine. Vahel kohtab juhuslikkust ja ootamatust. Neid asju on palju, mis inspireerivad,“ lisab ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
veel ägedam
3 aastat tagasi

oleks, kui selle matkaraja lõpus trooniks 300 m kõrgune tuulik, kas tuulikute maaletoojad LN valla volikogust pole sellist varianti kaalunud, meil on ju väga elektrit vaja…