Synlab plaanib tõsta oma testimisvõimekust 10 000-ni ööpäevas

Haapsalu koroonatestimispunkt. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu testimispunkt. Foto: Arvo Tarmula

Koroonaviirusega võitlemise üheks keskseks küsimuseks on testimisvõimekuse suurendamine. Enamus Eestis tehtavatest testidest analüüsitakse Synlabi laborites, mille võimekus on 8000 testi ööpäevas, kuid ettevõte plaanib detsembriks tõsta oma võimekuse 10 000 testini, vahendas „Aktuaalne Kaamera”.

„Kui peaks olema vajadust võimekust tõsta kaks korda sellest, siis see käib meil suhteliselt kiiresti. Kiirematel aegadel me tegimegi 8000 testi,” ütles Synlab Eesti juhatuse esimees Rainar Aamisepp.

Et nakatunute arvu kasvuga toime tulla, on Synlab plaaninud tõsta detsembri esimeseks pooleks testide analüüsimise võimekust üle 10 000 testi ööpäevas.

Lisaks Eestile on Synlab analüüsinud ka Soomes võetud proove. „Lisaks sellele, et me Soomes suuremahuliselt testime ja oleme testinud, siis meiega on ühendust võetud ka nii Lätist kui Leedust,” rääkis Synlabi juht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments