0

Lihula tulistamises hukkunud mees saab kodanikujulguse aumärgi

Lääne Elu

info@le.ee

Aumärk. Foto: justiitsministeerium
Aumärk. Foto: justiitsministeerium

Justiitsminister andis täna üle kodanikujulguse aumärgid kuuele inimesele, kes on oma vaprate tegudega aidanud peatada kurjategijaid ning aidanud kaasa ühiskonna turvatunde tagamisele ja suurendamisele. Aumärgi said sel aastal Virgot Rägastik, Lilli Tarakanov, Assar Jõgar, Heinar Tolpats, Bronislav Škaperin ja Dmitri Melnikov.

Virgot Rägastik teavitas 6. juuni õhtul telefonitsi häirekeskust, et Lihula Olerexi tankla juures sõidab kahtlase sõidustiiliga mootorsõiduk. Häirekeskusest antud juhiste järgi järgnes Rägastik oma mootorrattal sõidukile, et takistada selle edasist liikluses osalemist. Mõne aja möödudes sõiduk peatus ja seda juhtinud mees tulistas talle järgi sõitnud Rägastikku, kes suri sündmuskohal. Traagilises sündmuses hukkus veel üks inimene. Kaks last, vanur ja abipolitseinik said vigastada.

„Igal aastal on kodanikujulguse aumärkide väljaandmine suur au. On märkimisväärne, et meie hulgas leidub inimesi, kes julgevad sekkuda, kui näevad pealt kuritegu või ebaõiglust. Samuti see, et teised inimesed selliseid tegusid märkavad. Sel aastal on mitu aumärgi saajat esitanud kaaskodanikud mitte ametiasutused. Kurvaks teeb aga, et kangelaslik sekkumine võib maksta inimesele tema elu. Anname kolmandat aastat järjest ühe aumärgi välja postuumselt. Sel aastal andsime postuumselt aumärgi Virgot Rägastikule, kes sekkus vapralt Lihulas suve alguses toimunud traagilistesse sündmustesse ja kaotas selle tõttu oma elu,“ ütles justiitsminister Raivo Aeg.

Lisaks Rägastikule said aumärgi Lilli Tarakanov, kes 9. septembril hoidis kiire tegutsemisega ära bussiavarii, Assar Jõgar, kes tabas vaimsete häiretega koos tuttava 6-aastase lapsega sõitis ohtlikult bussiga, Heinar Tolpats, kes päästis naise, keda puresid neli suurt koera, Bronislav Škaperin, kes pidas kinni noolega inimest tulistanud mehe, ja Dmitri Melnikov, kes pidas kinni vandaalitseja.

Kodanikujulguse aumärke, millega riik väärtustab kodanike julgust kuritegude ärahoidmisel ja kuriteoohvrite abistamisel, annab justiitsminister välja 2004. aastast. 16 aasta jooksul on koos selleaastaste laureaatidega aumärgi saanud 197 julget inimest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz