Micha Strauss pani kuhikpeenra kasti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saak oli vägev, võttis Micha Strauss suve kokku. Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 40

Micha Strauss on oma peenraehituse üksipulgi fotodena dokumenteerinud. Eterniitplaatidega vooderdatud kast täideti jämedate puupakkudega ja peenemate okstega ning kõige lõpuks tuli muld.

Micha ja Maria Straussi koduaia nurgas Haapsalus Väike-Liiva tänavas püüavad möödujate pilku neli meetrikõrgust laudvooderdisega peenart. Tegemist pole tavaliste, vaid hoopis hügelkultuuri- ehk kõrgpeenardega.

Klassikaline kõrgpeenar on omamoodi pinnavorm, mis on kuni paari meetri kõrgune ja näeb välja nagu pikuti pooleks lõigatud sardell. Micha Strauss on sellele ümarate vormidega moodustisele andnud palju konkreetsema kuju – tema kõrgpeenar mahub meetrilaiusesse ja nelja meetri pikkusesse kasti.

„Saksamaal on need väga populaarsed,” tutvustas Micha oma kätetööd. „Nii saavad inimesed ka tillukestes aedades maitseaineid ja köögivilja kasvatada. Ja need on väga kallid ka. Kui sa lased endale sellise kasti teha, siis pead välja käima 700 kuni 1000 eurot.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõnel
3 aastat tagasi

käib see ainult tule algatuse tarbeks, ei enamat

Tont
3 aastat tagasi

Koroona on ka Le le pahasti mõjunud,kui sellised nn. uudised ilmuvad. Seepärast ma ajalehte enam ei ostagi. Ja kui,siis ostu-müügi kuulutuste pärast. Vanasti kusjuures oli see rubriik palju huvitavam ja ülevaatlikum,sest ilmus alati kõikehaaravalt ühel leheküljel,mitte polnud tükikesteks hakitud.

mul
3 aastat tagasi

selline ammu patenteeritud