0

Uuring: enamus inimestest on perekonnaseaduse muutmise vastu

Avatar

BNS

Abielusõrmused. Foto: Pixabay
Abielusõrmused. Foto: Pixabay

Viimase uuringu põhjal ei toetab 38 protsenti vastanutest perekonnaseaduse muutmist selliselt, et abielu võiks sõlmida ka samasooliste paaride vahel – küsitluse viis tänavu juuni esimesel poolel 1000 täisealise Eesti kodaniku seas läbi Norstat Eesti AS.

Antud küsimuses palub uuringu tellinud Ühiskonnauuringute instituut inimestel öelda, kuivõrd nad nõustuvad väitega, et perekonnaseadust peaks muutma nii, et abielu võiks sõlmida ka geipaaride vahel. Vastata oli võimalik neljapalli skaalal, öeldes kas „täiesti nõus”, „pigem nõus”, „pigem ei ole nõus” või „üldse ei ole nõus”. Lisaks oli võimalik vastata ka „Ei oska öelda”

Selle aasta juunis läbi viidud uuringus oli antud väitega nõus 38 protsenti vastanutest ehk nad ütlesid kas „täiesti nõus” või „pigem nõus”. Selle väitega ei olnud nõus 55 protsenti vastanutest, vastates „pigem ei ole nõus” või „üldse ei ole nõus”.  Seitse protsenti ei osanud selle väite kohta arvamust avaldada.

Erakondliku eelistuse põhjal on suurematest erakondadest perekonnaseaduse muutmise vastu Eesti konservatiive rahvaerakonna (EKRE), Keskerakonna ja Isamaa valijad ning muutmist kalduvad toetama Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku erakonna ning Eesti 200 valijad. Seega on antud küsimuses ühel meelel koalitsioonierakondade toetajad ning neile vastanduvad opositsioonierakondade ja parlamendivälise Eesti 200 toetajad.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz