Seenekasvataja: läksin seiklema, leidsin seened, tervise ja armastuse

Tanel Heinsalu elab Üdrumal Männa talus. Soe talv paneb seened ka väljas kasvama. Foto: Urmas Lauri
Tanel Heinsalu elab Üdrumal ja kasvatab seal seeni. Foto: Urmas Lauri

Eesti Seenefarmi rajamiseks tuli selle omanikul Tanel Heinsalul käia ära teisel pool maakera, saada kokku tulevase kaasaga, naasta Eestisse ning hakata siin kasvatama last ja erilisi söögiseeni, kirjutab Maakodu.

„Seentega on seotud kogu meie elu. See on uskumatu, kuidas seened pole mitte ainult metsas või supipotis, vaid tegelikult kõikjal meie ümber ja ka sees,” ütleb Heinsalu alustuseks.

Huvi seente vastu tärkas temas umbes kuus aastat tagasi, kui ta eneseotsingute reisil Guatemalas jäi peatuma ühte imelisse paika. Asjaolude kokkulangemine viis selleni, et nad rajasid koos sõbraga huvikooli, kus tutvustasid permakultuuri, säästvat põllumajandust ja loodusega kooskõlas elamise põhimõtteid. Selle ettevõtmise käigus kohtas Heinsalu sealsamas Atitláni järve ääres oma tulevast kaasat Jaanela Poksi, kes oli samuti Eestis rändurisaapad jalga tõmmanud ja parasjagu just sinna sattunud.

Heinsalu kasvatab seeni Läänemaal Üdrumal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments