2

Lihula tulistaja ähvardas terviseametit

Lääne Elu

info@le.ee

Küünlad apteeker Ülle Heinveri hukkumiskohal. Arvo Tarmula
Küünlad Lihula tulistamispaigal. Arvo Tarmula

Arvamusvabaduse sildi all räuskaja võib olla ka tõeliselt ohtlik – koroonakriisi ajal ähvardas terviseametit ka hilisem Lihula tulistaja, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nimelt juhtus koroonaajal, et terviseameti tegevuse vastu võttis sõna tervishoiukõrgkooli õppejõud, toona avalikkusele tundmatu Mikk Tarraste. Täpsemalt väljendas ta end nii, et „terviseameti maffiale oleks vaja õpetust anda”. Ühele terviseameti ametnikule jäi öeldu silma, kuid seda lihtsalt ühe tühise ärplusena, millele ei tasu suuremat tähelepanu osutada. 6. juuni õhtul aga avas sama mees, Mikk Tarraste, Lihulas tule mootorratturi ja juhusliku auto pihta ning tappis kaks ja haavas kolme inimest.

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefekt Kristian Jaani ütles, et enamasti on ähvardajad siiski kahjutud. Demokraatlikus riigis on igaühel õigus poliitikute, teadlaste või kelle tahes otsuseid kritiseerida, kuid mitte neid sõimata, solvata ega ähvardada. Jaani selgitas, et politsei püüab alati ähvardaja kindlaks teha ja hindab, kas ähvarduse taga võib olla ka reaalne oht.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
naaskel
naaskel

Nõukaajal oli asi lihtne,tapsid siis said ise ka kuuli.

juss
juss

Jep ja kui parteid kritiseerisid, saadeti Jämejala pansionaati!

wpDiscuz