Jüri Ott: tuulepark tõstab vererõhku

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jüri Ott. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu liige Jüri Ott ütles neljapäeval volikogu istungil, et kui ta tuuleparki näeb, siis tõuseb tal vererõhk ning see ohustab tema elu.

Ott on üks nendest volinikest, kelle meelest ei ole tarvis ehitada Ristile tuuleparki.

Lääne-Nigula volikogu võttis neljapäeval vastu otsuse, et otsustab 17. detsembri istungil Risti tuulepargi planeeringu menetlemise lõpetamise. Tuulepargi ettevalmistustööde katkestamise ettepaneku tegid vallavanem Mikk Lõhmus ja volikogu esimees Neeme Suur.

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas ütles pärast volikogu istungit Lääne Elule, et ettevõte on valmis oma projekti selgitama veel ja veel ning arutama ka Lääne-Nigula vallavolikogu liikmetega tuulepargi ehitust.

“Suhtleme, suhtleme, suhtleme veel,” ütles Kärmas.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
3 aastat tagasi

Kui pusle tükkideks võtta hiigeltuulikud, kohalik (hetkel veel hästi toimiv) ökosüsteem ja EL-s ägedalt propageeritav jäätmekäitlus (isegi kohukesepaberil on recycle märk!), siis püstitaks ikkagi küsimuse: kes vastutab tuulepargi hiigeltaristu utiliseerimise ja ökosüsteemi taastamise eest, kui dotatsioonil püsiv tuulikumajandus ükspäev kokku variseb? Tänased külvivolinikud on seks ajaks nelja tuule poole kadunud. Kogu see trään ja probleemid jäävad kohalike kanda. Veel hullem variant: vahetub riigivõim (kultuurikontekst kõige laiemas mõttes, tuleb sõda, ökokatastroof vmt.) ja mõnel hiigeltuulikul hakkab võll krägisema, tiib logisema. Kes remondib? Taliban? Hiinlased? Viimased kohalikud pärismaalased sae ja kirvega? Eestis on tavaks iga 50 aasta jooksul vähemalt üks ühiskondliku formatsiooni… Loe rohkem »

Nii
3 aastat tagasi

peatoimetaja tormas kohale, et sellist tähtsat sõnumit püstolreporterina edastada? imelik leht see LE

Läänemaa bolševik
3 aastat tagasi

…ja üldse ei taha me telekat ega külmkappi ega soojuspumpa ega nuti-telefoni …ja isegi lampi lakke me ei taha…..elektrit veel kõige vähem! – need nurjatud Lääne leiutised….

Agu
3 aastat tagasi

rumalavõitu!?

Triibik
3 aastat tagasi

Väga õige arusaamine hr. Oti poolt. Ärikad ehitaks kasvõi Raekoja platsile,aga normaalne inimene oma aia äärde neid monstrume ei tahaks. See pidev tuulevihin labades kostab kaugele. Ning kindlasti langeks sel juhul kinnisvara hinnad.

mida asja
3 aastat tagasi
Reply to  Triibik

kavatsete müüma hakata, et hinna pärast muretsete?

Nüüd
3 aastat tagasi
Reply to  mida asja

Kuniks pole kindel, et seda värdarendust ei tule, ei osta niikuinii keegi. Kui tahaks praegu müüa, siis juba praegu on see kohalike heaolule ja kindlustundele halvasti mõjunud. Palun saage aru ja kes ei arvesta, hoidku lihtsalt eemale. Häbi võiks olla!

toru
3 aastat tagasi
Reply to  mida asja

Mul ka tõuseks vererõhk, kui selline monstrum oleks minu kaaslaseks kodumaja lähedal.Elektri saamise taha pole mõtet pugeda ja lollitada, Eesti on võimeline iga kell endale elektrit tootma. Kõige lihtsam on kaasaegne aatomielektrijaam, millega tegeleb ka Läänemaa mees Kalev Kallemets.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  toru

kas selle aatomielektrijaama ideega Eestis üldse keegi tegeleb ka või on see lihtsalt üks linnalegend? Kuskilt saab infot selle kohta?