Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 25 inimest

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 999 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 25 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 11 inimesel. Ida-Virumaale lisandus seitse,  Jõgevamaale  ja Viljandimaale üks. Viiel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 44,77.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest neljal juhul saadi nakkus pereliikmete ja tuttavate kaudu ning ühel juhu nakatuti töökohas. Kahel juhul toodi haigus sisse Venemaalt. Kokku on ida regiooni tööpiirkonnas seitse aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 18 haigestunut. Sillamäe kooli koldega on seotud 27 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 Kohtla-Järve ja Sillamäe haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on 963 inimest, kellest on haigestunud 201.

Harjumaa uutest juhtudest seitse on Tallinnas. Ühel juhul on tegemist perekondliku nakkusega  ja ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada kuut kollet, neist suuremad on haigla kolle 42 inimesega ja Tallinna kooli kolle 39 inimesega. Esimese töökoha koldega on seotud 39, teise töökoha koldega kaheksa ning pere- ja tutvuskonna koldega viis haigusjuhtu. Kolmandas töökoha koldes on seitse haigestunut.

Põhja regionaalosakonna inspektorite jälgimisel on 1673 inimest, kellest 288 on haigestunud.

Jõgevamaale lisandunud juhtum oli varasema haigestunu lähikontaktne. Tartumaa nakatunu sai viiruse läbi töökontakti. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 290 inimest, kellest 40 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks kolle – töökoha kolle 24 inimesega.

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 92 inimest, kellest 25 on haigestunud. Regionaalosakonna jälgimisel on üks perekondlik kolle Saaremaal (6 nakatunut).

13. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 32 COVID-19 patsient, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti kaks inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kaks. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 68 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 497 COVID-19 haigusjuhtumit 483 inimesega.

13. oktoobri seisuga on tervenenud 3 015 inimest. Neist 2 290 inimese (76,0%) haigusjuhtum on lõpetatud, 725 inimese puhul (24,0%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist

Eestis on kokku tehtud üle 235 000 esmase testi, nendest 3 908 ehk 1,66 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments