Läänemaa uus nakatunu sai tõve Soomest

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Avalik koroonaviiruse testimispunkt. Foto: Malle-Liisa Raigla

Reedel Läänemaale lisandunud koroonahaige sai nakkuse Soomest.

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkami ütles Lääne Elule, et positiivse koroonaproovi andnud kolmekümnendates aastates mees töötab Soomes, oli sealt koju tulnud ja lasi end testida, sest tal ilmnesid haigussümptomid – palavik ja maitsemeele kadumine. „Suure tõenäosusega nakatus ta Soomes,” ütles Juhkami.
Mees tundis end haigena kohe pärast Soomest naasmist ega jõudnud siin kellegagi kokku puutuda. „On üks lähikontaktne, kes on karantiinis,” ütles Juhkami.

Terviseameti andmeil on Läänemaal praegu seitse koroonapositiivset – viis meest ja kaks naist. Nad on kodus karantiinis, üks haigestunu on Juhkami sõnul ravil Lääne-Tallinna keskhaiglas. Läänemaa kõige noorem nakatunu on 22aastane, kõige vanem 79aastane. Üks sel sügisel koroonaviirusega nakatunu on terveks saanud.

Neli Läänemaa nakatunut on seotud Haapsalu nostalgiapäevadega, ühe puhul ei ole nakatumise allikas teada, kuid nakatunu elab nostalgiapäevadel nakatunuga ühes majas. Üks koroonahaige nakatus tööl, kuid nakkus jõudis temani nostalgiapäevade koldest – ta sai haiguse Vanakino diskol nakatunud töökaaslaselt. Juhkami sõnul on tegemist n-ö teise ringi nakatumisega, nii et seda juhtumit enam nostalgiapäevade kolde osaks ei loeta. Nostalgiapäevade koldest on seni tuvastatud kaheksa nakatunut, kellest neli elavad Harju- ja Raplamaal.

Reedel lisandus kogu Eestis 57 uut koroonapositiivset. Enim uusi positiivseid – 43 inimest – lisandus Harjumaale. Neist 33 elab Tallinnas. Ida-Virumaale lisandus viis ja Saaremaale neli uut juhtu. Põlva-, Rapla- ja Viljandimaale lisandus igale poole üks uus koroonapositiivne. Ühel juhul puudus nakatunul rahvastikuregistris märgitud elukoht. Enamasti on sel puhul tegu välismaalasega.

Viimase kahe nädala haigestumus 100 000 inimese kohta on 52,22.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Kindel viis edasi elada on minna koopasse ja suur kivi ava ette veeretada.
Päikest Teile

ja ja
3 aastat tagasi

kohe kui hakatakse midagi keelama ja piirama on enamus inimesi,kisamas,et miks nende õigusi piiratakse…..

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  ja ja

Peast oh ohh kisavad.. Inimesed saavad aru juu

nagu
3 aastat tagasi

tõestatud levitavad viirust igasugu rändajad ja seda rännet tuleb kardinaalselt piirata

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  nagu

Kui teil pole vaja liikuda, siis see ei tähenda, et see kõigil nii lihtne on. Paned inimesed kodudesse lukku ja edasi? Sissetuleku ka annad või on see jäänud läbi mõtlemata? Hea, et te pole kuskil otsustajate seas!

kahju
3 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

et te oma rahahimu teiste inimeste tervisest tähtsamaks peate

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  kahju

mitte himu, vaid vajadust. Kaks eri asja täiesti