Tarmo Õuemaa sai kodu juurde mälestuspingi

Tarmo Õuemaa mälestuspink. Foto: Arvo Tarmula
Tarmo Õuemaa mälestuspink. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeva hommikul sai Lääne Elu ajakirjaniku Tarmo Õuemaa maja juures, Väikese viigi kaldal, Sadama 5 aia ääres paika Õuemaale pühendatud mälestuspink.

Tarmo Õuemaa nimelise pingi taga on ligi 80 Tarmo sõpra, kes kogusid selle jaoks kokku 750 eurot. Pink maksis 500 eurot ja ülejäänud raha annetasid sõbrad Tarmo nimel ja mälestuseks vähiravifondile „Kingitud elu”.

„See, kui paljud inimesed tulid mõttega kohe kaasa, näitab, kui paljudele oli Tarmo oluline,” ütles Tarmo sõber Gea Otsa. „Pingi otsustasime panna tema kodumaja aia taha sellel põhjusel, et enamik meist oli Tarmol Haapsalus külas käinud, tema kodu uksed olid alati lahti. Nüüd saaks Tarmo juurest ikka nagu läbi astuda, istudes tema pingil ja temaga juttu rääkida. Me kõik usume, et Tarmole see mõte meeldiks.”

Kuigi Tarmo täitis oma elus palju rolle – elukaaslane, poeg, vend, sõber, mentor, õpetaja, mälumängur, jalgpallihuviline, ulmefänn – otsustasid lähedased pingile tema nime juurde kirjutada Ajakirjanik suure A-ga, sest ajakirjandus oli Tarmo kirg kogu elu ja ta oli suurepärane ajakirjanik lõpuni.

Tarmo Õuemaa suri raske haiguse tagajärjel 17. augustil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments