Lahkus ajakirjanik Tarmo Õuemaa

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tarmo Õuemaa. Foto: Urmas Lauri
Tarmo Õuemaa. Foto: Urmas Lauri

Täna hommikul lahkus pärast rasket haigust Lääne Elu ajakirjanik, endine peatoimataja Tarmo Õuemaa (13.02.1975-17.08.2020).

Tarmo Õuemaa tuli Lääne Elusse tööle 1998. aastal reporterina. 2003 sai temast peatoimetaja. 2006-2008 oli ta Eesti Päevalehe uudistetoimetuse üks juhtidest, et taas naasta Lääne Elu peatoimetaja ülesandeisse 2008-2010 ning 2011-2014.

Lääne Elusse tuli ta uuesti tööle 2016.

„Tõeline päikesepoiss,” ütles Lehte Ilves, kauaaegne kolleg Lääne Elust. „Hea, tark, armas, rahulik – meie ajal täiesti haruldane inimene ja andekas ajakirjanik.”

Ta on töötanud ajakirjanikuna ka portaalis Läänlane, Eesti Päevalehes, ajalehes Kulutaja ja ajakirjas Mihkel.

Ta on sündinud Tallinnas, õppinud Eesti humanitaarinstituudis ja ajakirjandust Tartu ülikoolis.

2002. aastal võitis Tarmo Õuemaa pressipreemia Lääne Elus ilmunud arvamusloo eest, mis kritiseeris Euroopa Liidu rahaga toimuvate koolituste demoraliseerivat mõju.

Maakonnalehe ajakirjanikuna tuli Õuemaal kirjutada kõikvõimalikel teemadel, kuid üks tema huvisid olid sport, eriti jalgpall. Olles Läänemaa jalgpalliklubi juhatuses, valutas ta südant kohaliku jalgpalli käekäigu üle.

Tööväliselt oli Õuemaa suure lugemishuviga, armastades eriti ulme- ja fantaasiakirjandust. Koos kolleegiga pidas ta Kirjakoi kirjandusblogi. Tema suur huviala oli ka mälumäng ning ta lõi kaasa nii enamikel kohalikel mälumänguturniiridel kui ka Maakilvas.

Lääne Elu toimetus leinab oma head töökaaslast ja sõpra.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Riks
3 aastat tagasi

hea näide kuidas süsteem inimese lõhki tõmbab

Rain Koor
3 aastat tagasi

Puhka rahus.

olen
3 aastat tagasi

kirjutatuga nõus. Puutusin temaga tööalaselt kokku, alati esitas asjalikke küsimusi, polnud tunda eputamist ega ärapanemist, oli teemakäsitlustel neutraalne.Rahu talle ja head teed taevastel rännakutel