Rannajalgpalli meistrivõistlustelt läänlastele neli medalit!

Kõmsilt pärit ja Virtsus jalgpalliga alustanud Priit Mäeorg on nüüdseks võitnud kaheksa Eesti MV medalit. Foto: Lõuna-Läänemaa JK

Kõmsilt pärit ja Virtsus jalgpalliga alustanud Priit Mäeorg on nüüdseks võitnud kaheksa Eesti MV medalit. Foto: Lõuna-Läänemaa JK

Laupäeval lõppesid Pärnus rannajalgpalli Eesti meistrivõistlused, läänlased tõid koju neli medalit.

Käesolev aasta on ka rannajalgpallis olnud seoses keerulise ajaga eriline. Alustati alles juuli alguses ja nüüd kuu aega hiljem tõmmati otsad kokku. Eriline on rannajalgpalluritele aasta veel selle poolest, et Eesti meistrivõistlustel tegid kaasa ka Läti paremad klubid. Kindlasti tõstis see meistrivõistluste kvaliteeti ja oli tasemelt kõrgem. Üks etapp peetigi Lätis, Jurmalas.

Väga eriline oli käesoleva aasta rannajalgpalli Eesti meistrivõistlused ka läänlastele. Kui viimastel aastatel oleme harjunud kaasa elama kahele meie mehele, siis nüüd oli medalivõitjaid koguni meie maakonnast neli.

Rannajalgpalli meistriteks tulid Paliveres, Väino Munskindi juures jalgpalluriteed alustanud Rasmus Munskind ja Haapsalus, treener Aavo Tomingase juures alustanud Talis Tamm.

Nende kahe mehe klubi SK Augur Enemat võitis Eesti meistrivõistlsued ülekaalukalt, kogudes 38 punkti.
Kaks pronksmedalit tuli meie meestele samuti.

Priit Mäeorg, kelle pallimängutee algas Virtsus, treener Jaanus Getreu käe all võitis Nõmme BSC Olybeti ridades pronksmedali. Ühtlasi oli see medal Mäeorule Eesti meistrivõistlustelt juba kaheksas, neist viis on olnud kuldsed. Sama klubi koosseisus tegi oma rannadebüüd kunagine A-koondislane tavajalgpallis Rimo Hunt. Aavo Tomingase esimeses rühmas 1990-date lõpus alustanud Hunt oli kohe esimesel hooajal väga resultatiivne. Ta lõi kokku 16 väravat ja oli üldse meistrivõistluste üks resultatiivseimaid mängijaid.

Nüüd ootab Eesti rannakoondist ees MM-valiksarja aeg. Septembris see toimub. Koondise uus peatreener Aleksei Galkin paneb kokku löögivõimelist koondist.

Pikki aastaid on koondises mänginud Munskind ja Mäeorg, neist viimane kaheksa viiamst suve. Sellel aastal Munskind ilmselt valikusse ei mahu, kuna ta paraneb raskest traumast. Kuid kas septembrikuu valikusse mahub näiteks ka Rimo Hunt, seda näitavad eelolevad nädalad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments