Kolm Vanakino viimasel peol käinud inimest on nakatunud koroonaviirusega

Nostalgiapäevade ajal oli Haapsalu Vanakinos viimane pidu. Paraku on kolm peol viibinud nakatunud koroonaviirusega. Arvo Tarmula

Terviseameti andmetel võis Haapsalu nostalgiapäevadel viibida COVID-19 nakkusohtlik isik.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhi Kadri Juhkami sõnul on üle Eesti kolmel inimesel, kes käisid nostalgiapäevade ajal Vanakinos peol, tuvastatud koroonaviirus. Üks kolmest haigestunust on täna Läänemaale lisandunud nakatunud. Juhkami sõnul need kolm inimest peo ajal nakkusohtlikud olla ei saanud, vaid peol võis olla inimene, kes neid nakatas.

Lisaks on Juhkamil teada, et mitu peol viibinud inimest on saanud teate HOIA äpi kaudu, et on olnud kokkupuutes nakatunuga.

Vanakinos nostalgiadisko korraldanud Jürgen Visnapuu ütles, et öö jooksul käis peolt läbi hinnanguliselt 700-800 inimest ja kõigil peole sisenejatel mõõdeti uksel kehatemperatuuri.

Visnapuu sõnul lasid nad terviseameti korralduse järgi korraga sees olla 450 inimest. Seetõttu oli peol ka tavapärasest poole suurem väliala.

Terviseamet palub kõigil, kes käisid nostalgiapäevadel, jälgida oma tervist ning haigusnähtude tekkimisel jääda koju ja võtta ühendust oma perearstiga.

Juhkami sõnul neil, kes osalesid vaid nostalgiapäevade väliüritustel, on nakkusoht väiksem, sest nakkus levib eelkõige kinnistes ruumides.

Nostalgiapäevad olid Haapsalus 11.-13. septembrini ning see oli Haapsalu selle suve kõige suurem üritus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maestro
3 aastat tagasi

Haapsalu oli puhas
aga nostalgiasotsid tegid pandeemia

Kooviit
3 aastat tagasi

A kui teeks nii, et kui sa kardad siis paned 3 maski ette ja istud kodus desovahendi tünn kõrval ja vaatad telekast paanikauudiseid ja jätad teised inimesed rahule.

Kohalik.
3 aastat tagasi

Minu tutvusringkonnast Haapsalus küll keegi seal peol ei käinud. Polegi üldse koht, kuhu peaks ka miljoni eest minema. Juba õuest vaadates on see maja alla pool arvestust. Rääkimata siis veel seest.

Lapsevanem
3 aastat tagasi

Pidudel laseme toimuda ja veel siseruumides!, aga lapsi saadame distantsõppele?
Tere tulemast VanaKinoKolle!!!

Olemas
3 aastat tagasi

Paanika, paanika. Võtke rahulikult. Selles hirmus elades teete oma tervisele rohkem liiga, kui see viirus

optimist
3 aastat tagasi

Lõpuks ometi toodi suurete jõupingutustega see koroona ikkagi läänemaale 🙂 lapsed saavad nüüd koduõppele

Mõte
3 aastat tagasi

Oot, oot! Aga huvitab, mitu nakatunut peale rikaste ja ilusate restoranipidu leitakse? Äkki neile tõesti miski külge ei hakka, sest raha on võimas kaitsekilp?👍 😆

N60
3 aastat tagasi

-kaua võib seda koroonapaanikat võimendada?. Miks ei kontrollita teiste vastikute talviste viiruste esinemist, mis kuningasoost see koroona on, et ainult see haigus loeb?. Arstid on õppinud seda ravima, kellel juhuslikult peaks raskemalt kulgema. Nagu grippigi. Aga enamus ju saab äärmisel juhul “kerge külmetushaiguse”, nii tavalise meie sügises ja talves. Miks me siis paanitseme ja miljoneid ravimifirmadele (testid, maksid, desod, oletatav vaktsiin tulevikus) kulutame? Me kõik peame selle ju ükskord maksudena kinni maksma.

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  N60

N60
Kas Teie olete rumal peast?

N60
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Ei ole siiani oma pika elu jooksul rumalaks peetud. Aga oskan lugeda erinevaid infomaterjale ja loetut analüüsida ning selle tulemusel ongi tekkinud arusaam, et see “pandeemia” on eelkõige meedia toodang. Jah, koroonaviirus on olemas, on olnud ammu juba. Aga see ei ole surmav katk ja tegelikult praeguses ajas mitte ükski asi ei põhjenda sellist paanika külvamist. Haiglas on 20 (sic!) inimest 1,3 miljoni kohta, enamustel puuduvad sümptomid hoopiski. Miks me seda siis nii kohutavalt kardame?

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  N60

aa võibolla sellepärast kardame, et ravi puudulik ju veel.

N60
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

Aga miks sa arvad , et sa kuulud kindlasti nendende 0,0 % hulka, kes tegelikult haigestuvad covid19-sse. Ega positiivne proov ei tähenda ju veel haigust…..

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  N60

aga võibolla kuulun nende 0,0% hulka. seda ei saa ennem teada ju, kui nakatunud oled. Ma parem seda katsetamise teed ei lähe. Kannatan küll ühe talve veel ära ilma nostalgia jms pidudeta.

Valentin
3 aastat tagasi
Reply to  N60

Maailma statistika räägib midagi hoopis muud. Usk on muidugi igaühe oma asi, aga teistele seda pähe määrida ei ole eriti eetiline. Isegi pika elu elanud targal isikul.

Chh
3 aastat tagasi

Samas pidu oli üle pika aja päris hea tegelikult.

Näha on
3 aastat tagasi

Raha nimel ollakse valmis ka Haapsalu rahva tervist müüma. Mis kasu kevadel nendest piirangutest oli, kui üritustega kolinal vesi peale tõmmatakse. Jõudu Haapsalu linn!