Ettevõtja Ago Soomre: kardan Venemaad rohkem kui COVIDit

Ago Soomre. Foto: Arvo Tarmula
Ago Soomre. Foto: Arvo Tarmula

Eesti ühe vanima ettevõtte, Haapsalu Uksetehase juht Ago Soomre valmistub koroonaviiruse uue tulekuga hakkamasaamiseks, ent ei näe tulevikku nii apokalüptilisena, nagu see oli suvel või nagu seda kardetakse tulevat, kirjutas Maaleht.

„Piltlikult – ma kardan Vene­maad rohkem kui praegu seda COVIDit,” ütles Soomre. Majanduskeskkonnale on tema hinnangul suurem oht elamine idanaabri kõrval, kelle tulevikukäike ei suuda keegi kontrollida. Haigus on aga kontrollitav – kui veel praegu mitte, siis juba õige pea. Ta usub, et koroonaviirusest saab peagi gripilaadne viirus.

Haapsalu Uksetehases töötas eelmisel aastal keskmiselt 173 inimest.  2017. aastal oli käive 10 miljonit, mullu 12 miljonit eurot. Puhaskasum oli eelmisel aastal ligi 800 000 eurot.

„Ega praegu ole liiga moodne öelda, et meil läheb hästi, aga pigem tunnen muret sellepärast, mis järgmisel aastal saama hakkab,” ütles ta. „Hetkeseisuga iga päev tuleb tellimusi, mingit muret ei ole. Oleme isegi jännis, ei jõua teha. Tooted on lihtsalt nii erinevad, mõnele läheb rohkem aega.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Majaomanik
3 aastat tagasi

Õpi soomlastelt,kuidas idanaabriga kõrvuti elada ja müü oma kaupa ka sinna nagu nemad.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Soomlased on juba aru saanud, et venelasi ei saa usaldada!

Mis
3 aastat tagasi

jutt see selline on? Väga tellimusliku pealkirja mulje jätab.

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Tõsi ta on, sellise naabri kõrval elades ei tea iial, mis värvi lipu all homme ärkad.

Juku
3 aastat tagasi

Huvitav jutt. Tööd nii, et tapab. Miks siis maksumaksja raha võeti? Midagi ei klapi.

abi
3 aastat tagasi
Reply to  Juku

Eks ikka klapib. Kui tingimused olid täidetud, saigi võimalikuks riigiabi. Igaühele anti samadel tingimustel Kes ei küsinud, vot sel oli oma viga.