Politsei aitas Uuemõisas metsa eksinud naise metsast välja

Lääne Elu

info@le.ee

Läinud nädalal võttis häirekeskusega ühendust naine, kes oli õhtusel ajal läinud Uuemõisa kandis marjule, kuid ei leidnud hämardudes enam metsast teed välja, teatas Lääne prefektuur.
Naine oskas kirjeldada, kust ta metsa sisenes ja tal oli kaasas ka laetud akuga telefon. Politsei asus naist otsima ja positsioneeris ka tema telefoni. Õnneks oli positsioneering suhteliselt täpne ja naine sai ka telefoni teel anda infot oma asukoha kohta.
Patrullpolitseinikud leidsid eksinud marjulise tunni ajaga üles, temaga oli kõik korras ning politseinikud viisid ta koju.
Oli hea, et marjule läinud ja metsas pimeda peale jäänud naisel oli kaasas laetud akuga telefon, mis oli suureks abiks tema leidmisel!
Metsa eksides:
– Abi saate kutsuda hädaabinumbril 112. Abi kutsumiseks ei pea olema kõneaega – hädaabinumbrile helistamine on tasuta
– Kui telefon näitab, et levi ei ole, eemaldage telefonist SIM kaart. Sellisel juhul otsib telefon lähimat kõneoperaatorit
– Kui olete väsinud või ei tunne ennast hästi, ärge liikuge metsas pikemalt ringi. Istuge lagedamale alale, siis on ka otsijatel teid kergem leida
– Püüdke leida metsas kindel suund ja liikuge selle järgi. Kindlat suunda hoides jõuate kas asustuseni või inimtekkeliste rajatisteni (teed, kraavid), kust saate täiendavat abi või kust on teid lihtsam leida.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments