Gülnar Murumägi: poole saali piirangu kaotamine on hea mõte

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi. Arvo Tarmula

Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi leiab, et kultuuriasutuste 50 protsendi täituvuse pirangu kaotamine on hea mõte.

„Nakatumine on väike, teatrid on hooaega alustanud,” ütles Murumägi.

Poole saali piirangu oleks võinud kaotada juba varemgi. „Sest ei tea ju, kauaks seda aega on,” ütles Murumägi. „Kas just täitsa täis müüa, on iseasi, aga rohkem küll. Eks seda pea korraldaja otsustama.”

Haapsalu kultuurikeskuse saalis on veidi üle 500 koha, millest seni on olnud lubatud välja müüa pool – 250 kohta. „Kõik oleneb ka sellest, kuidas hajutada. Kui on neljaliikmeline pere, siis nemad on ikka kõrvuti. Pole mõtet kohti vahele jätta,” ütles Murumägi.

Kuniks piirang kehtib, tuleb seda täita. „Kui on kord, siis tuleb sellest kinni pidada,” ütles Murumägi.

Valitsus otsustas poole saali piirangu kaotada. Läinud nädalal tegi selle ettepaneku valitsuse nõupidamisel kultuuriminister Tõnis Lukas.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
3 aastat tagasi

Kes oma tervisest hoolib, see sinna täissaali ei lähe. Nii lihtne see ongi.

Ola
3 aastat tagasi

Just kaduski ju

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

…. et saaks jälle kõik kaelakuti koos olla ! Tartu näited meie Haapsalu inimestele korda ei lähe ja kutsume siia üle Eesti kokku “Tulge meile teatrisse meil siin koroonaga keik kenasti” !

ära
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

hädalda. Sa pole ise vist teatris ammu käinud. Igal pool juba saalide täituvus tublisti üle 50 prossa. Juhul muidugi, kui näidend hea on.