Covid-19: ööpäevaga lisandus 22 positiivset testitulemus

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 961 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, lisandus 22 positiivset testi tulemust.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus 8 positiivset tulemust Tartumaale (7 Tartu linna) ja 2 Raplamaale. Tartumaale laekunud 8 juhtumist oli 4 seotud Vabankiga ja 4 Naiiviga. 2 Raplamaa juhtumit on seotud Naiivi koldega. Korrigeeritud andmete järgi on hetkel Vabanki koldes 33 ja Naiivi koldes 15 nakatunut üle Eesti. 11 positiivse maakond teadmata juhtumi puhul on tegemist meremeestega laevalt, kust eile 2 inimest juba hospitaliseeriti.

5. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 9 inimest, juhitaval hingamisel on 1 patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 394 COVID-19 haigusjuhtumit 381 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1948 inimest. Neist 1475 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (75,7%), 473 inimese puhul (24,3%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 121 tuhat esmast testi, nendest 2113 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Seoses viiruse leviku kasvuga oleme sel nädalal taas oma erameditsiini partnerite abil tõstnud testimise võimekust. Seetõttu toimuvad saatekirjaga testitavatele Tartus, Narvas ja Pärnus testimiskohtades muudatused. Uued asukohad võimaldavad privaatsemalt rohkematel inimestel koroonaviiruse SARS-CoV-2 ninaneelu proove anda.

Alates 6. augustist liigub Narvas proovivõtmine SYNLABi labori ruumidest ära, aadressile Joala 20, kus hakkavad proove võtma Corrigo proovivõtjad.

Pärnus saab alates 7. augustist saatekirjaga ninaneelu proovi anda SYNLABi siseruumide asemel Qvalitas Arstikeskuse abil Naisteranna parklas, asukoht Rannapark P1 parkla.

Tartus on veel kuni 10. augustini testimine Ihaste 7 aadressil, järgmisel nädalal saab olema Qvalitase meditsiinipersonaliga mehitatud testimistelk Kalda tee 5 parklas.

Tartus ja Pärnus saab testi anda nüüd nii autost kui jala saabudes.

Kõiki, kes soovivad testida Tartus, Narvas või Pärnus teavitab uuest kohast SYNLABi ja Medicumi poolt sisse seatud koroonatestimise kõnekeskus.

Järgmised kaks nädalat on Eestis see kriitiline aeg, mille jooksul on meil võimalik need puhangud kontrolli alla saada, juhul kui me kõik käitume vastutustundlikult. Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida on soovitav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimalusel vältida. Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mistahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võta ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik COVID-19 kahtlased saata testimisele.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments