Seto lipp jõudis Läänemaale

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Rattamatkajad Aarne Kaur, Hele Räni ja nende tütar Nefretite teevad Setomaa lipuga Eestile tiiru peale, neljapäeval olid nad Haapsalu peatänaval. Malle-Liisa Raigla

Kaheksa aastat tagasi Haapsalust Setomaale kolinud pere on omapärasel rattal ette võtnud umbes 1500 kilomeetri pikkuse jalgratatuuri, et viia Setomaa lipp ümber Eesti.

Aarne Kaur, tema naine Hele Räni ja üheksa-aastane tütar Nefretite alustasid teekonda 15. juunil Luhamaalt. Tagasi koju tahavad nad jõuda 6. juuliks, mil õigeusklikud setod peavad jaanipäeva. „Aga eks see jõudmine sõltub sellest, kuidas me jaksame, ja ka ilmast,” ütles Räni.

Setomaa lipu viimisega ümber Eesti tähistatakse Räni sõnul 100 aasta möödumist Tartu rahust, millega Setomaa liideti Eesti vabariigiga. „Ja eks endalgi ole juubeliaasta käimas,” lisas kevadel 50. sünnipäeva tähistanud Kaur. Kümme aastat on möödas paari esimesest ühisest rattamatkast ja isklikke tähtpäevi, mida tähistada, on teisigi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
3 aastat tagasi

Ärni vänta vänta