Politsei tuvastas jaaniajal kaks joobes juhti ja kolm joobes alaealist

Haapsalu politseijaoskonna patrullijuht Meelis Laurmann ütles, et jaaniaeg möödus Läänemaal rahulikult.

Kahe päevaga, 23. ja 24. juunil sai politsei Läänemaal kokku 12 väljakutset. Enim sai politsei väljakutseid joobes inimeste kohta avalikes kohtades. „Näiteks teatati 24. juunil muulil magavast joobest mehest, kelle politsei koju aitas. Samuti sai politsei teate, et joobes mees laamendab hoovis. Politseinike kohale jõudes oli mees rahunenud ja ta toimetati kainenema,” ütles Laurmann.

24. juunil kella 00.45 ajal teatati alaealistest Paliveres, kes joovad ja suitsetavad. Politseinikud tuvastasid kolm alkoholi tarvitanud alaealist, kes anti üle täiskasvanu hoole alla.

Kahe päeva jooksul registreeriti kokku 13 väärtegu, millest suurema osa moodustasid liiklusrikkumised. Pühade ajal pandi toime ka üks pisivargus, kus 53-aastane mees üritas Haapsalus Posti tänaval varastada kauplusest alkoholi. „Mehe suhtes alustati menetlus, kaup tagastati poele,” ütles Laurmann.

Politseinikud kontrollisid terves maakonnas ka juhtide kainust ja rahustasid liiklust. 23. juunil hilisõhtul ja 24. juuni öösel toimus Läänemaal juhtide kainuskontroll, mille käigus politseinikud ja abipolitseinikud kontrollisid kokku 138 autojuhti, mille käigus tabati kolm kiirust ületanud sõidukijuhti ja üks alkoholijoobes autojuht. Viimase suhtes alustas politsei kriminaalmenetlust.

Laurmanni sõnul tabati 22. juunil Vormsi saarel joobes peaga rooli istunud mees, kelle suhtes alustati kriminaalmenetlust. Mees oli alkoholi tarvitanuna sõidukijuhtimiselt tabatud ka juba 22. juunil toimunud hommikuse „Kõik puhuvad“ reidi ajal. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pühade jooksul sai politsei ka mitmel korral teateid kahtlastest ja vingerdavatest sõidukitest. „Tänan kõiki, kes jaaniõhtu peod turvaliselt ja ohutult veetsid,“ ütles Laurmann.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments