Kullamaa kiriku tornitipus särab taas kullatud rist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kirikuristi hakati torni poole viima kell 12.30. Kui see sai paika, kõlas pealtvaatajate aplaus. Arvo Tarmula

Kirikuristi hakati torni poole viima kell 12.30. Kui see sai paika, kõlas pealtvaatajate aplaus. Arvo Tarmula

Kohaliku rahva silme all tõstsid Rändmeistri töömehed laupäeval Kullamaa kiriku tornitippu tagasi muna ja kuuli, mis mullu kevadel restaureerimiseks alla võeti.

Pühitsemisteenistuse alguseks oli Kullamaa keskuses sõidutee tihedalt autodega ääristatud ja kiriku peaukse ees valmis korvtõstuk, mis risti ja tornimuna tagasi torni tippu pidi viima. Kirik oli rahvast täis.

„Nagu jõulude ajal,” ütles Kullamaalt pärit metsamees ja pärandiuurija Lembitu Twerdianski.

Kirikuõpetaja Küllike Valgu sõnul trükiti pühitsemistalituseks 70 kava, mida kõigile kohaletulnutele ei jätkunudki. Nii üks kui ka teine tuli pärast teenistuse lõppu kirikuõpetajalt küsima, kas oleks võimalik tagantjärele kava saada – mälestuseks.

Teenistuse alguses tuletas Valk kirikulistele meelde, et üksteisega ikka distantsi hoitaks ja andis teada, et desinfitseerimisvahendid ja maskid on soovijatele kiriku sissepääsu juures.

„Sajandi suursündmus Kullamaal” oli lause, mis inimeste omavahelises vestluses ikka ja jälle kõlas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
monument
3 aastat tagasi

anastajatele

karla
3 aastat tagasi

Ei olegi nagu väga eriline sündmus aga vb tänapäeval juba on ka. Näiteks Inglismaal on paljude kirikute tornist ristid kadunud 🙁