Vaher: Lihula tulistaja sai relvaloa kergekäeliselt

Poliotsei jõudis sündmuskohale 20 minutiga. Foto: Eduard Laur
Lihula tankla juures tulistanud mees sai relvaloa kergekäeliselt. Foto: Eduard Laur

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri hinnangul anti laupäeva hilisõhtul Lihula lähistel tulistanud mehele relvaluba 2017. aastal ilmselt kergekäeliselt, ütles Vaher eile õhtul „Aktuaalse Kaamera” otsesaates.

Lääneranna vallas tulistas laupäeval kella 22 ajal 32-aastane mees maanteel Lihula tankla lähistel inimeste pihta, kellest kaks hukkusid ning veel kolm, nende seas kaks last, said viga.

Mõrvaril oli kokku neli relva, millest kolm olid tal kaasas – üks oli autos ja kaks oli mees metsa peitnud.

Kaks inimest tapnud mees oli alkoholi, rahustite ja narkootiliste ainete mõju all.

„Minu hinnangul täna siin, aastal 2020, ei oleks pidanud aastal 2017 inimesele relvaluba andma. Kuigi seadus ei välistanud mitteandmist, aga samas seadus ütleb, et tuleb hinnata tema eluviisi. Paraku 2017 jäi politsei poolt see hinnang andmata ja relvaluba anti ilmselt ikkagi kergekäeliselt,” ütles Vaher.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
3 aastat tagasi

kui mingit relvaseadust saab tõlgendada nii ja naa, siis on midagi valesti.Ei saa olla,et väljastan inimesele relva lähtudes sellest,kuidas see inimene mulle hetkel tundub….

113
3 aastat tagasi

Ma ei saa aru miks panaanias jagatakse enesekaitseks (nagu väidetakse) anti 4 relva luba ja veel üks automaat relvale,mida prs.

kodanik
3 aastat tagasi

Kes vastutab, et kergekäeliselt sai? Vaher muidugi mitte. Tagant järele teab ta alati, kuidas pidanuks olema. Tagantjärele tark peaks töötama mõnes teises ametis.

ei mingit vastutust
3 aastat tagasi

Reageerimine tulistamisele 48 minutit. OK. Relvalubade väljastamisel kontrolli puudumine. Jälle OK. Nii hea on ainult jutustada.

Olgem täpsed
3 aastat tagasi

Politsei sai esimese kõne kell 21.44. Teatati, et Olerexi tanklas on purjus juht autosid ramminud. Kümmekond minutit hiljem tuli järgmine teade, et teda hakkas jälitama mootorrattur, ja sellest veel kümmekond minutit hiljem jõudis politseini teade, et kõlasid lasud. Politsei jõudis kohale 20 minutit pärast esimest kõnet, kiirreageerijad olid kohal 45 minutiga.

Olgem täpsed
3 aastat tagasi

Ehk siis, kui tahad tarka panna, siis loobu sopalehtede infost.

artist
3 aastat tagasi
Reply to  Olgem täpsed

Sinu ininaga tuli välja sinu hariduse tase. Targa panija.

küüniline realism
3 aastat tagasi

aga kuidas relvaseadus ei välistanud sellisele relvaloa mitteandmist? lugege relvaseaduse § 36 lg 1 ja mulle tundub küll väga sedamoodi, et politsei ise rikkus relvaseadust sellisele relvaluba andes!

Enriko
3 aastat tagasi

Peale relvaseaduse on teisigi seadusi. Ma pole jurist aga mõnes portaalis on väidetud, et teatud aastate (10?) möödudes Eestis kunagine kriminaalkaristus kustutatakse. Mäletan ka aastatetagust arutelu sel teemal. Põhjenduseks oli, et mitte rikkuda ära mõne noorusrumalusest patustanu tulevikukarjääri ja et Villu Reiljani-taolised kriminaalid ei peaks loobuma jahilkäimisest, kuna ei tohi relvagi omada.

Ahahaa
3 aastat tagasi

Sisukord Seotud kohtulahendid Väljaandja: Riigikogu Akti liik: seadus Teksti liik: terviktekst Redaktsiooni jõustumise kp: 07.05.2020 Redaktsiooni kehtivuse lõpp: 31.12.2020 Avaldamismärge: RT I, 06.05.2020, 33 Vali redaktsioon:Eelmine…Järgmine… Hetkel kehtiv Vaata digitemplit Võrdle redaktsioone Relvaseadus1 Vastu võetud 13.06.2001 RT I 2001, 65, 377 jõustumine 31.03.2002 Muudetud järgmiste aktidega (näita) 1. peatükk ÜLDSÄTTED § 1. Seaduse reguleerimisala (1) Käesolev seadus sätestab avaliku korra ja riigi julgeoleku tagamise eesmärgil nõuded relvade, nende osade, laskemoona ja lahingumoona käitlemisele, tsiviilkäibesse lubamise, tsiviilkäibes olemise ning tsiviilkäibest kõrvaldamise õiguslikud alused, korra ja vastutuse, nõuded lasketiirule ja laskepaigale ning nendes valdkondades riikliku järelevalve teostamise alused ja korra. [RT I,… Loe rohkem »