Haapsalu raamatukoguhoidjad kutsuvad Ernst Enno mälestushetkele

Ernst Enno 140. sünniaastapäeva tähistamine. Arvo Tarmula

Haapsalu tähistab tänavu oma luuletaja Ernst Enno 145. Sünniaastapäeva, millega seoses kutsuvad Haapsalu raamatukoguhoidjad 8. juunil kell 12 mälestushetkele Ernst Enno hauale Haapsalu vanal kalmistul.

Keskraamatukogu avab samal päeval luuletaja Ernst Enno veebilehe, kuhu on kogutud Enno elu ja loomingut ning juubeliaastate kirjanduspäevi kajastavad materjalid. Veebilehte täiendatakse järjepidevalt.

Lisaks saab 8. juunist Haapsalu raamatukogu lugemissaali fuajee vitriinides näha koostöös Tartu linnaraamatukogu väliseesti ja vanema kirjanduse osakonnaga sündinud näitust „Müstiline ja hingeline Ernst Enno kadunud kodu otsimas“. Näituse koostaja on Eve Pormeister.

Laenutussaali vitriinides täiendab näitust Ernst Enno teoste väljapanek ja lugemissaali vitriinides Ernst Enno lapselapse Elin Toona perekonnareliikviad.

Enno päev koos traditsioonilise ringkäiguga luuletaja hauale ja mälestussamba juurde ning kirjandusõhtuga raamatukogu lugemissaalis toimub kuu aega hiljem, 8.juulil.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Urmas
Urmas

30.märtsil möödus 215 aastat Haapsalus sündinud Ferdinand Johann Wiedemanni sünnist. Ei mäleta erilist tähistamist ja 15 aastat tagasi lubatud Wiedemanni pargist, ei ole enam midagi kuulda. Aga Ernst Enno sünnipäeva tähistamise vastu ei ole mul midagi.

wpDiscuz