Juunist saab koroonaviiruse testi andma minna ka autota

Testiproov võeti otse autost. Malle-Liisa Raigla
Kui seni võis testimispunkti minna vaid autoga, siis tänasest on lubatud proovi andma minna ka jala või jalgrattaga. Malle-Liisa Raigla

Juunis jätkub koroonaviiruse testimine 11 mobiilses proovivõtupunktis. Lisaks hakatakse proove võtma erameditsiiniettevõtete ruumides ja testimisbussides, kuhu saab minna proovi andma ka jala.

Tartus, Narvas, Haapsalus, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Viljandis ja Kohtla-Järvel jätkatakse inimeste testimist samades proovivõtukohtades, kus käib Synlabi testimisbuss. Lisaks autole võib tänasest kohale minna ka jala või jalgrattaga.

Tervisemure korral tuleb võtta ühendust perearstiga, kes hindab testimise vajalikkust ja vajadusel suunab testimisele. Seejärel võtab inimesega ühendust Medicumi ja SYNLABi korraldatud testimise kõnekeskus, et leppida kokku testimise aeg ja koht. Testimisele minnes tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Lisaks on testimisele minnes soovitatav kasutada maski ning desinfitseerida käsi enne ja pärast testimist. Vastused saadetakse ühe tööpäeva jooksul keskkonda digilugu.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vänt Võll
3 aastat tagasi

See on küll jama! Ma tahtsin auto ka ära testida.