Lääne Elu paberleht teisipäeval, 28. aprillil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Linnamajandus kaotas halduri ja kaheksa maja

Haapsalu Linnamajanduse ASi endine juhataja Marvel Alp alustas tegevust ettevõtjana ning lõi linnafirmalt üle kaheksa ühistu haldamisteenuse.

Skautide matk tegi Läänemaa puhtamaks

Laupäeval korraldas Eesti skautide ühing matka, mille käigus koristati ka Eestimaad. Kui tavaliselt on mitmesaja osalejaga skautide nädalalõpulaagrit peetud jüripäeval mõnes kaunis Eesti paigas, siis seekord pani koroonaviiruse eriolukord skautide nutikuse proovile.

Sporditegemine lõppes kui noaga lõigatult

Koroonaviiruse eriolukord lõpetas Eestis päevapealt normaalse elukorralduse, erand ei olnud ka sporditegemine. Eriti ilmekalt kajastab seda Tartus 12.–13. märtsil toimunud Tartu kergejõustiku mitmevõistluse meistrivõistlus, kus mitmevõistlejad said neljapäeval, 12. märtsil oma esimese päeva alad ära teha, 13. märtsil aga eriolukorra tõttu võistlust enam jätkata ei saadud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
3 aastat tagasi

Läänlanna istu kodus ja pane suu kinni . Siiber sellistest inimestest. See kes kardab see ronigu urgu . Eelnevad aastad on grippi surnud sajad inimesed siis oli savi keegi ei ulgunud . Täna lajatatakse numbreid ette ja kõik olete targad ja hoolivad . Andke endale abi !

Läänlanna
3 aastat tagasi

Mina ei pea kartma, sest nende isikutega läbi ei käi ja õnneks kokku ei pea puutuma.
Sellistega hoian rohkem, kui 2 meetrit vahet.

Mismoodi
3 aastat tagasi

Te ei saa vist aru, et gripil on ravi ja vaktsiin olemas, mis aga puudub käesoleva viiruse vastu võitlemiseks. Siiber sellistest inimestest, kes koroonat gripiga võrdlevad.

Kodanik
3 aastat tagasi

Kas ka Uuemõisa kergliiklustee äär kunagi puhtaks saab? Stokkerist üle tee kuni Coopini välja on nagu prügimägi. Ehk härrad linnavalitsusest organiseeriks tee äärde mõned sildid, et ei visataks prahti maha?
Oleks mul vaba aega ja nii suurt prügikotti, läheks korjaks ise selle laga kokku.

Olen nõus .
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Vot see on asi millega tegeleda Mitte mingi jamaga

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Oleks mul vaba aega, oi ma koristaks! irw

Mismoodi
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Aga koristage ära, tehke paar pilti tõestuseks ja saatke linnahooldusele arve. Milles probleem?

Läänlanna
3 aastat tagasi

Neid rikkujaid on meil mitmeid. Titemammad kõnnivad kärud kõrvuti.
Keda õues ei näe lolluseid tegemas, seda saab instagrammis näha 2+2 reeglile vilistamas (käiakse sõbrantsiga külg külje kõrval jalutamas, teisele sõbrantsile minnakse külla ja beebi võetakse sülle)
Ja mõni neiuke/prouake viib oma lapse vanaema juurde.

Ärge hulluks minge
3 aastat tagasi
Reply to  Läänlanna

Sa ikka mõistad, et 2+2 tähendabki seda, et kahekesi sõbrantsiga võib jalutada? 🙂

Läänlanna
3 aastat tagasi

2 meetrit peab vahet olema. Ime et veel käest kinni ei hoita sõbrantsil.
Väga tihti näen kahte lapsevankrit kõrvuti tulemas ja koomale ei võta keegi. Vastu tulev inimene peab sõiduteele hüppama.
Olen ise ka lapsevanem ja alati loen sõnad peale ja jälgin, et minu lapsed ei laiutaks tee peal.

kes peaks sõiduteele astuma siis?
3 aastat tagasi
Reply to  Läänlanna

Lähen edaspidi lapselapse vankriga nüüd ise sõiduteele, koperdan kuidagi, kui läänlane vastu tuleb. Usun, et tunnen ta kohe ära, tige või vähemalt mossis nägu ju ees tal.

sabaliputaja
3 aastat tagasi

oot,oot..kus sa tormad. Läänlanna rääkis kahest lapsevankriga kõrvuti minejast. Kui te nüüd naabri Valvega koos lähete kärutama, siis peate õppima “hanereas” liiklemist. Olen näinud seda vanalinnas-oli südantsoojendav vaatepilt.

olgu olgu
3 aastat tagasi
Reply to  sabaliputaja

Vanalinnas (enamasti) ei mahugi kõrvuti jalutama, ka pole mul ühtki Valvet kaasa. Lähen ise sõiduteele, kui Läänlanna vastu tuleb, pole küsimustki. Jõudu!

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  olgu olgu

Te valetate! Ma ei usu teid!

justnimelt
3 aastat tagasi
Reply to  olgu olgu

Pane omale numbrimärk ka tagaossa, kui sõiduteele lähed. Ära unusta.

Ärge hulluks minge
3 aastat tagasi
Reply to  Läänlanna

2 + 2 tähendab seda, et kaks inimest võivad ju kõrvuti olla ja neil omavahel ei pea 2 meetrit vahet olema. Järgmise kahe inimesega peavad nad omakorda küll 2 meetrit vahet hoidma 🙂
Seega sõbrantsiga võib ikkagi käest kinni ka hoida kui soov peaks olema, aga kolmas sõbranna peaks 2 meetri kaugusele hoidma.

sabaliputaja
3 aastat tagasi

Usalda, aga kontrolli. Googeldasin ja su jutt on jumala õige ja sinna juurde lisas hr. Helme-Mõistagi ei kehti reegel pereliikmetele, kellega nagunii kogu aeg ninapidi koos ollakse.Muidugi krutskivend küsiks, aga kas poolel teel sõbrannasid vahetada tohib. Õnneks saab eriolukord varsti läbi ning ohjad lastakse lõdvemaks ning siis võivad kõik kõigiga käia kui ise just ei taha eemale hoida.