0

Parima lohe meisterdas linnusemuuseumi võistlusele Randel Rasin

Randel Rasin keevitas võistlusele ise lohe. Foto: erakogu

Haapsalu linnuse loheloomise konkursi võitja on Ridala põhikooli 3. klassi õpilane Randel Rasin.

Aprillikuu algul välja kuulutatud konkursile laekus 103 lohetööd üle Eesti. Enamik töid olid joonistused lohedest, oli ka legodest ja taaskasutusmaterjalidest valmistatud lohedest. Võidutöö autor oli aga oma lohe ise kokku keevitanud. „Selle taga oli kõige suurem töö,” ütles Haapsalu linnuse turundus- ja kommunikatsioonijuhi Hele Otti.

Fotod valminud lohedest olid virtuaalnäitusena üleval Haapsalu linnuse Facebooki lehel ning võitja selgus rahvahääletusel. Hääletada saidf kõik soovijad vajutades meeldimise nuppu. Üle 530 hääle kogunud võidutöö omanikku premeeritakse linnuse priske kingikotiga.

Otti sõnul kingitakse igale osalejale tänutäheks linnuse muuseumi perepääse. „Meil on tohutult hea meel, et konkurss sai nii palju positiivset tagasisidet. Iga töö on väga eriline ja preemiat väärt,“ selgitas Otti.

Loheloomise konkursi idee arenes välja püha Jüri tutvustavast haridusprogrammist, mida eriolukorra tõttu algsel kujul muuseumi külastajatele pakkuda polnud võimalik. Linnuserahvas kinnitab, et lohekonkurss toimub ka järgmise aasta jürikuul.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz