Apteekrid said riigilt kõlbmatuid maske

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Vana apteegi proviisori Aire Rohela sõnul on neil mõneks ajaks maskivaru olemas. Maskile lisaks kaitseb apteekrit tema ja ostjate vahel olev klaas. Malle-Liisa Raigla

Haapsalu Vana apteegi proviisori Aire Rohela sõnul on neil mõneks ajaks maskivaru olemas. Maskile lisaks kaitseb apteekrit tema ja ostjate vahel olev klaas. Malle-Liisa Raigla

Esimene partii terviseametilt apteekritele saadetud kaitsemaskidest olid üheksa aastat tagasi aegunud, nüüd soovitab amet apteekidel oma töötajatele ise maske hankida.

Haapsalu Nurme apteegi juhataja Tiiu Vaha sõnul on nad riigilt töötajatele maske saanud kahel korral. Märtsi alguses saadud 400 maski olid aga aegunud aastal 2011 ja olid Vaha sõnul ka hallitanud. „Apteeker teeb tööd kaheksa tundi päevas või rohkemgi ja sellise maskiga on väga jube tööd teha,” ütles Vaha. Ta lisas, et olukord oli siiski selline, et tuli leppida ja ära kannatada.

Teine saadetis jõudis Nurme apteeki aprilli alguses, siis olid seal Vaha sõnul sada maski 2011. aastal aegunud ja ülejäänud 200 maski olid tähistusega FFP1 ehk tavalised tolmumaskid, mis Vaha hinnangul apteekritele vajalikku kaitset ei paku.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ollalaa
3 aastat tagasi

Tuli leppida ja kanda neid maske
…kas tõesti ikka tuli,nendest mingit nakkust siis ei saa-apteekrid ise mõtlevad ka nagu riik-kui peab siis peab!!?????

Sass S
3 aastat tagasi

Terve riik neid kahtlasi maske täis eks seepärast tulebki nüüd maskid kohustuslikuks teha ja inimestele suure raha eest maha müüa .

Mõte
3 aastat tagasi

Apteek kuulub ju omanikule, kas siis ei ole mitte omaniku kohustus kaitse- ja töövahenditega varustamine!

Noeitea
3 aastat tagasi
Reply to  Mõte

Kas riik ei võiks siinkohal appi tulla? Mõte oli hea, aga välja kukkus nagu peaaegu alati ehk ja siis ilma mingi jamata ei saa asju aetud. Saaremaa praamid, tuulepargid,näomadkid. Pidevalt ebaprofessionaaöne tase. Ja maskid arvatavasti visati väikelinna, kuna see pole nii oluline koht. Ametnik, kes nii otsistas tuleb vastutusele võtta!

arvamus
3 aastat tagasi
Reply to  Noeitea

Täiesti süüdimatult, lihtsalt toovad praakmaskid ja ole vait ning kasuta. See on ju vastu nägu aga mitte sokid mis jalas. Millal ükskord lõppeb see häbitu äri mittetõhusate ja aegunutega. Kas tõesti pole riigis vastutajat kes olukorra lahendaks. Maski kõige odavam hind on praegustel 0.70 senti ja ka 0.96 olen näinud , kui hästi nad oma funktsiooni täidavad v. peavad ainult tolmu pole ka veel teada. Kuulge. ametnikud on aeg hankida tõhusad ja õiged ning teha mõned kuud kohustuslikuks kandmine.