Posti tänava remont laastas ettevõtteid

Gallia Kuke omaniku Stéphane Claveli sõnul on Posti tänava remont ja koroonakriis viinud kohviku pankroti äärele. Foto: Malle-Liisa Raigla

Gallia Kuke omaniku Stéphane Claveli sõnul on Posti tänava remont ja koroonakriis viinud kohviku pankroti äärele. Foto: Malle-Liisa Raigla

Aasta aega kestnud Posti tänava remont lõi valusalt remonditud tee ääres tegutsevaid ettevõtteid.

Kui tänavune suvi ei peaks hästi minema, tuleb sügisel uksed sulgeda, ütles Gallia Kuke nimelist söögikohta pidav Stéphane Clavel. „Eelmine aasta oli katastroof,” tunnistas Clavel. Ta lisas, et viimase aasta jooksul on kohvikusse jõudnud püsikliendid ja vaid üksikud turistid.

Söögikohti on kaks ja pool aastat räsinud koroonaviirus ning mullu algas täpselt Haapsalu kohvikutele kõige tulutoovamal ajal peatänava remont, mis peletas inimesed Posti tänavalt. See kõik on viinud söögikohad pankroti äärele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pole
1 aasta tagasi

mingit kohustust posti tn. äri pidada

Tõesti või?
1 aasta tagasi
Reply to  pole

Pole mingit kohustust nii loll olla, kuid ikkagi neid leidub!

Kreeka Eee
1 aasta tagasi

Linnawiletsus tuleks kohtusse kaevata

miks?
1 aasta tagasi
Reply to  Kreeka Eee

Et oleks pidanud remondi tegemata jätma ja vanaviisi edasi virelema? Nii või teisiti oleks tulnud see töö millalgi ette võtta. Koroona aeg oli selleks ka kõige õigem.

Pille.
1 aasta tagasi

Eestis polegi kuumasid ja palavaid ilma. Lenda lõunamaale, siis näed alles kuudekaupa kuumust. Vähemalt rasvad sulavad, see on ju ainult kasuks.

Nojah
1 aasta tagasi

Kes see postimehele nutmas käis? Kirjutati selline lugu, nagu oleks Haapsalu uus peatänav täiesti ebaõnnestunud. Postimehe enda kontor asub minumeelest koledas kohas. Jätku järgi ilusate väikelinnade maha tegemised! Eestit peaks kiitma kohalik leht, aga mitte maha tegema.Kui saaks vaid selle pealekaebaja nime teada, paneks avalikku häbiposti.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah

Pole ju saladus, et kaagi Karnau nimeline on Postimehe ajakirjanik.

Jaan
1 aasta tagasi

Aasta suurim käkerdis on Posti tänav!

Ccp
1 aasta tagasi

Eile jalutasin vast valmival peatänaval… Ja jõudsin järeltusele, et see oli üks k*rdi õige samm seda remontida..
Vana ja väsinud peatänav sai ikkagi uue ilme ning laias pildis toob tulu tagasi ka ettevõtjaile, kellel kindlasti on raske olnud.

Ise oleks kindlasti paar asja teisiti teinud, aga pole pädev inimene sel teemal arvamust avaldama…

Lõpptulmus on ilus ja kaasaegne, andke aega ka puudele sirguda, saavad puukallistajad ka rahu…

Kohalik
1 aasta tagasi
Reply to  Ccp

Ei jalutanud sa midagi, istusid kodus ja “piinasid” klaviatuuri…uus tänav on nagu kivikõrb, ei ühtegi varjulist kohta ja kes see tahab päikeselõõsas kuskil kohviku terrassil istuda…päikesevari, see ei varja ju midagi…

vana tänav oli suvepäeval
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik

sulaasfaldi haisuga lämmatavalt palav tänav, sest päike käis samas kaares mida praegugi. Ja kahjuks need vanad puud ei andnud mingit varju. Inimesed käisid vastavalt hommikupoolel veetorni poolsel kõnniteel ja õhtuti vastaspoolel, seal kus olid majade varjud. Ja kui palju neid troopika sooje ilmu siis ikka on. Alati jahutab väikegi meretuuleke. Aga tänitajaid jätkub, kes teenib sellega raha, kes tunneb end tegijana, tihtipeale isegi mitte kohalik linnainimene?! Tundkem rõõmu, et sai üks vajalik tegu tehtud.

Krt
1 aasta tagasi
Reply to  Ccp

No mida , ei olnud seal vanade puude all istujaid, varju otsijaid. Kes tahtis peesitas rannas liival . Polnud seal pinke millel lamada ega kohvikute lauskesi. Tänav ju nüüd ilus ja noored puud kasvavad kord suureks. Iga asi saab kord ümber lihtsalt

Hea Okkupant
1 aasta tagasi
Reply to  Ccp

Tänava paigutus ise on nagu haige inimese deliirium. Ja kui arvestada materjali vastikut kvaliteeti ja lihttööliste töö, siis jääb ainult odota trummide löömiseks ja raha säästmiseks kiireks remondiks

valitud koht
1 aasta tagasi

Remont on paratamatu ja peatänav muidu ju sobib äri ajamiseks. Kõrvaltänavas ei taha ju keegi kohvikut avada.

Remont
1 aasta tagasi
Reply to  valitud koht

Remont ei olnud paratamatu. Seda oleks saanud teha palju valutumalt, kui elanike arvamusi oleks kuulda võetud. Siis oleks ka tulemus parem olnud.

Mari
1 aasta tagasi

Linna poolt tekitatud kriis oli tänava remont, mis isaks veel venis pikalt. Seega peaks osaliselt kompenseerima selle tänava äride kahjumit.

Ccp
1 aasta tagasi
Reply to  Mari

Äririsk on selle asja nimi… To be honest

äri
1 aasta tagasi
Reply to  Ccp

Avaliku võimu – riigi ja KOV poolt tekitatud pikaajalised piirangud äri ajada – koroona, tänavaremont jm, – põhjustatud kliendibaasi kadumine ei ole kaalutletud äririsk, mida ettevõtjad peaks vaikselt alla neelama. Piirangud kehtestanud ja äridele suure kahjumi põhjustanud institutsioonid peavad selle vähemalt osaliselt heastama. Seda on valikuliselt varem ka tehtud.

Tume Tumba
1 aasta tagasi
Reply to  äri

Avalik võim põhjustas koroona? Millega te mõtlete?

tumbale
1 aasta tagasi
Reply to  Tume Tumba

Kui ei oska lugeda, siis pole vaja kribida.

Nojah
1 aasta tagasi
Reply to  Mari

Seda see läänest tulnud kapitalist üritabki oma nutulauluga saavutada ju! Toetuseid välja nuruda.

bisnes
1 aasta tagasi

on risk, vabalt võib tegeleda millegi muuga, ei pea ühes asjas kinni olema, samas vajab maxima müüjaid

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  bisnes

No soovitan siis proovida kuidas on ori olla, lgp. bisnes…Kahjuks kõik ei mahu ka riigipalgale vegeteerima, niiet jääbki ainult ettevõtlus…

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Me kõik oleme orjad, tarkpea, kes raha ori, kes kõhu ori, ainult rumal arvab ennast sõltumatu olema!

Stef
1 aasta tagasi
Reply to  bisnes

Maxima… liiga raske töö. Olen mees, mitte piisavalt tugev.

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi

Tuttav tunne. Kuressaare kesklinn oli kinni kaks aastat – “ehitati”. Siis selgub, et uputab – “ehitati” ümber. Nüüd ln selgunud, et asi laguneb ja käik tuleb lammutada ja ümber”ehitada”. Plaan oli kesklinn sulgeda käesolevaks suveks aga võidupüha paraad lükkas asja veel edasi.

Nimi
1 aasta tagasi

Ilmselt Haapsalul on sama saatus

Õigus
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Kui meenutada, siis Haapsalul on ju varasem kogemus Karja tänava remondiga juba olemas. Kas just sellest linnavalitsus ka midagi õppis, näitab vaid aeg.