SEB: pensionipäevad näitasid 45% langust pangaautomaatide tehingutes

Pensionipäeval välja võetud sularaha maht langes ligi 30% ja tehingute maht 45%. Arvo Tarmula

Pensionipäeva ja sellele järgnevate päevade (3.–6. aprill) pangaautomaatide kasutusstatistika näitas, et võrreldes tavapärasega, möödus aprilli pensionipäev palju rahulikumalt.

Nendel päevadel välja võetud sularaha maht langes ligi 30% ja tehingute maht 45%. „Panga jaoks on pensionipäev üks suurema koormusega tööpäevasid kalendrikuu jooksul,” ütles  SEB juhatuse liige Ainar Leppänen.

Leppänen lisas, et sularahaautomaatide juures on aga kõrgendatud nakatumisoht. „Nägime rõõmuga, et Eesti meedia, ametlike institutsioonide ja pankade palvet selle kohta, et taolisi kogunemisi tuleks vältida, võeti tõsiselt ning pensionipäeva ja sellele järgnenud päevade statistika üksnes kinnitab seda,” ütles  Leppänen.

Panga erakorralise olukorra aegne statistika näitab, et olulised muutused on toimunud paljude pangateenuste kasutamises. Sularaha kasutus on vähenenud 25 ja kaarditehingud 30 protsendi võrra, samas kui videokohtumiste arv pangatöötajatega on ligi kolm korda kasvanud.

„Koroonakriis on pannud meid kõiki oma igapäevaseid rutiine üle vaatama ja muutma ning kergem on neil, kes on asunud kasutama digi- ja kaugteel pakutavaid võimalusi. Keerulisemas olukorras on kindlasti meie eakamad kliendid, kes samuti ei saa oma igapäeva pangatoimingud päris samal viisil korraldada kui varem, kuid toetame neid endiselt meie kontorivõrgu abiga, lihtsalt kontoris kohtumise kokku leppimiseks tuleb see eelregistreerida telefonil 665 5100. Kuid peale selle tõdeme rõõmuga, et paljud meie eakad kliendid on asunud ka ise aktiivsemalt digikanaleid kasutama.” lisas Leppänen.

SEB innustab oma kliente kasutama pangateenuseid digitaalsetes kanalites ja pöörduma küsimuste korral SEB kliendikeskusesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments